kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çalışanların eylem günü

Yeni Haber
Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası (SSGSS) Yasa Tasarısı protesto eden DİSK, KESK, TMMOB, TTB ve Türk Diş Hekimleri Birliği üyeleri İstanbul'da Anadolu ve Avrupa yakasında protesto gösterilerine başladı. Sendika ve meslek örgütü üyeleri, yasanın geri çekilmesi için 14.00'ten itibaren iş bıraktı.

SSGSS Yasa Tasarı'sının geri çekilmesi talebiyle KESK, DİSK, TTB, TMMOB, TDB ve TEB'in aldığı karar üzerine alanlara çıkan işçiler, İstanbul'da hem Anadolu hem de Avrupa yakasında protesto gösterileri düzenliyor.


KESK, DİSK, TTB, TMMOB, TDB ve TEB üyesi çalışanlar, Haydarpaşa Garı önünde bir araya geldi. Yasa tasarısının geri çekilmesini isteyen çalışanların protesto gösterileri devam ederken, Haydarpaşa'dan yapılan banliyo seferlerinin 12.30'dan itibaren durdu. İş bırakma eylemi nedeniyle Haydarpaşa'dan yapılacak olan Adapazarı, Boğaziçi ve Cumhuriyet Ekspresi gibi şehirlerarası seferler de 17.00'ye kadar yapılmayacak,

Sendika ve meslek örgütü üyesi çalışanların bir diğer eylemi de, Avrupa yakasında başladı. Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi toplanan çalışanlar, yasa tasarısının geri çekilmesini içeren ve hükümeti protesto eden sloganlar atıyor. AKP İl binasına yürümek isteyen çalışanların, eylemi devam ediyor.

AJANSLAR