kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Haber Turu

Geyikli kampanyadan 1 milyar dakika çıktı
TÜRKİYE'DE
birinci yılını kutlayan Vodafone'un geyik temalı kapanyasından 1 milyar dakika konuşma hediyesi çıktı. Tüm aktif Vodafone abonelerinin yararlanacağı kampanyaya katılmak için tek şart, Vodafone'luların cep telefonlarını 30 Nisan'a kadar sürekli açık tutması. Vodafone, kampanya süresince her bir abonesine değişik tarihlerde ve saatlerde SMS gönderecek. Aboneler 1 saat içinde yanıt verdikleri her SMS için 30 dakika kazanarak diğer Vodafone'lularla ücretsiz sohbet edecek. Türkiye'de dağıtacağı bedava konuşma süresi toplam 1 milyar dakikaya ulaşacak.

Absolut Vodka artık Fransızların
İSVEÇ'İN
Ikea ve Volvo ile birlikte dünyada en tanınmış markası olan Absolut Vodka'nın üreticisi Vin&Spirit için yapılan özelleştirme ihalesini, Fransız likör üreticisi Pernod Ricard kazandı. Kamu firması Vin&Spirit'in özelleştirilmesi için açılan ihaleye, Pernod Ricard'ın yanı sıra ABD'li alkollü içkiler üreticisi Fortune Brands, Bermuda merkezli dünyanın en büyük rom üreticisi Bacardi ile İsveç merkezli EQT katılırken, Fransız firması ihaleyi, borçlar dahil 5.63 milyar Euro vererek kazandı. Pernod Ricard'ın piyasa değeri 15 milyar Euro düzeyinde.

Alışverişin cirosu son 1 yılda yüzde 13.2 arttı
ALIŞVERİŞ
Merkezleri ve Perakendeciler Derneği (AMPD) Perakende Endeksi şubat sonuçlarına göre, organize perakende sektörünün cirosu önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13.2 arttı. AMPD'den yapılan açıklamaya göre, AMPD Perakende Endeksi, şubatta gerçekleşen yeni katılımlarla katılımcı marka sayısını 61'den 71'e çıkardı. Şubat verilerine göre, organize perakende sektörünün cirosu bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 13.2 artarken, bir önceki aya göre yüzde 2.5 düşüş gösterdi. Endekse dahil mağazaların hizmet alanları 2.1 milyon metrekareye çıktı.