kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başak Aydıntuğ

Cinayetten önce koynumda yattı

ENİS YILDIRIM
"Anne ve baba sevgisine muhtaçtı. 'Keşke annem sen olsaydın' dedi. 'Demir parmaklıklar ardındasın' dedim. İkimiz de bunu hiçbir şeye yorumlayamadık"..
Ankara'da annesi Prof. Dr. Ayşe Olcay Tiryaki'nin boğazını kesen Başak Aydıntuğ'un Tunalı Hilmi Caddesi'ndeki bir kafede sık sık tarot falı baktırdığı ortaya çıktı.

ANNESİNİ SEVERDİ
SABAH'a konuşan Aslı Yıldız, "Cinayetten iki gün önce, benim koynumdaydı. Bana sarıldı ve kıpırdamadan yattı. Anne ve baba sevgisine muhtaçtı" dedi. Genç kızın kendisine sevgisiz büyüdüğünü söylediğini ileri süren Yıldız, "Annesini çok seviyordu. 'Annemin büyük, güzel gözleri var' derdi. Beni annesiyle tanıştırmak istiyordu" şeklinde konuştu.

ALKOL ALIYORDU
Cinayetten bir gün önce katil zanlısı kızın, sevgilisi Alp'le birlikte alkol aldığını belirten Aslı Yıldız, Başak'ı şöyle anlattı: "Bir büyük devirirdi, hanımefendi gibi otururdu. İlaçlarıyla alkol alırdı. Hasta olduğunu biliyordum ama bu kadar ileri hastalığı olduğunu bilmiyordum. Ara sıra öfke nöbetlerinin geldiğini bize anlatıyordu. Ama hanımefendi, aklı başında ve olgundu." Falcı Yıldız'ın evinde kaldığı gün, falcının cebinden Irak mültecisi bir falcıyı arayan Başak Aydıntuğ, sınıfını geçmek için yardım istedi.

MÜLTECİ FALCI
Evine gittiği mülteci falcının kendisine 1 pirinç tanesine 7 defa yasin-i şerif okumasını istedi. Başak'ın bu durumu annesine anlatması üzerine aralarında tartışmanın çıktığı belirtiliyor. Başak Aydıntuğ'un ilaçlarını ve çakmağını kafede bıraktığı da ortaya çıktı. Aydıntuğ'un çakmağının üzerinde, "Bir kızın en güzel çeyizi, çalınmamış kalbidir" yazdığı öğrenildi.

BABASI ARADI
Başak ile tatile gitme planı yaptıklarını belirten Aslı Yıldız, "Onun annesini öldüreceğine inanmıyorum. Annesini çok seviyordu. Sevdiği bir avukat vardı, ama çocuk onu terk etti. Sonra bir başka sevgilisi oldu. Cinayetten bir gün önce de onlaydı. Bakışları donuk, yüzünde hep karamsarlık vardı. Leblebi gibi haplarını içiyordu" dedi. Falcı Yıldız, cinayetin ardından Başak Aydıntuğ'un babası Semih Semih Aydıntuğ'un kendisini aradığını söyledi. Yıldız, "Kızını sevgiye aç bıraktın" dedim. Bunun üzerine baba, "Anne çalışıyordu. Onla ilgilenmedi. Zaten annesi de alkol alıyordu" cevabını verdi. Bu arada fal baktırmak üzere kafeye gelen iki devlet memuru Başak Aydıntuğ'u tanıdıklarını belirterek, "Başak son falını bizim yanımızda baktırdı. Biz de demir parmaklıkları duyunca çok şaşırdık. Ama Aslı Hanım gerçekleri görmüş" dedi.
Haberin fotoğrafları