kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Müjdat Gezen

30 bin YTL'lik yardımı reddetti

MAGAZİN
Müjdat Gezen, siyasi eleştiri yaptıkları için uyarılan tiyatroculara destek amacıyla, 30 bin YTL'lik devlet yardımını almayacak..
Tiyatrolara 2008 yılı için verilecek destek kapsamında, Müjdat Gezen Tiyatrosu'na 30 bin YTL tutarında "orta kademede" yardım uygun görülmüştü. Ancak ünlü tiyatro sanatçısı Gezen, bu yardımı almayacağını açıkladı. Yardımı reddetme gerekçesini basın bülteniyle duyuran Gezen, şunları söyledi:

'BEN FAZLASINI SÖYLÜYORUM'
"Trabzon Devlet Tiyatrosu sanatçılarının Rize'de oynadıkları bir oyunda, Başbakan'ın bir vatandaşa kızarak sarf ettiği 'Ananı da al git' sözünü kullandıklarını ve bu nedenle dört sanatçıya ihtar cezası geldiğini okudum. Kendi oyunumda aynı sözleri, fazlasıyla söylüyorum. İhtar alan arkadaşları aradım. Bana, ihtarın gerekçesi olarak kendilerine söyleneni anlattı ve 'Ankara'dan, özel tiyatro olsanız söyleyin ama, siz maaşınızı devletten alıyorsunuz, onlar aleyhinde bir söz söyleme hakkınız yok dediler' dedi. Ben de bunun üzerine, devlet yardımını kabul etmeyeceğimi bildirdim. Ayrıca resmi mektup da yazarak bilgilerine sundum."