kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Önce okudular sonra yazarı ile tanıştılar...

PERVİN KAPLAN / HABER MERKEZİ
İsveçli çocuk kitapları yazarı Asa Lind, Diyarbakırlı çocuklara kitaplarını ve yazarlığı anlattı. Lind yeni çıkacak kitabını da Datça'da yazıyor..
Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı'nın TEGV) Yapı Kredi Bankası'nın sponsorluğu ile yaşama geçirdiği "Okuyorum Oynuyorum" projesi kapsamında 7-16 yaş grubu çocuklar okudukları kitapların yazarları ile tanışıyor, onlara yazarlık ile ilgili olarak merak ettiklerini soruyor. Tıpkı Diyarbakır'ın Eğitim Parkı'ndaki çocuklar gibi. Onların konuğu "Kumkurdu", Daha Fazla Kumkurdu", "Daha da Fazla Kumkurdu" adıyla üç kitabı Türkçeye çevrilen İsveçli çocuk kitabı yazarı Asa Lind oldu. İlk kez hem bir yazar hem de yabancı biri ile karşılaşan bu çocukların ilk merak ettikleri Lind'in ana dili ve nasıl bir ülkede yaşadığı oldu. Çocuklara İsveç'te küçük bir köyde doğduğunu, babasının büyülü hikayeleri ile büyüdüğünü anlatan Lind, İsveç ile Finlandiya arasında 60 nüfuslu küçük bir adada yaşadığını söyledi.

KIZIM ESİN KAYNAĞIM OLDU
Çocukların merak ettikleri bir başka konu ise "Nasıl yazar olunur, konular nasıl seçilir?" oldu. "Kumkurdu" kitabının esin kaynağının da kızı olduğunu anlatan yazar, "3-4 yaşındaydı. Tatilde arabaya bir türlü binmeye ikna edemiyorduk. Sürekli 'Kumkurdu peşimizde' diyordu. Onun yarattığı bu karakteri daha sonra ben kitabımda kullandım. Kumkurdu çocukların merak ettiği soruları yanıtlayan bir karakter oldu" dedi.