kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 1 Nisan 2008, Salı
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bugün '1 Nisan'

ANKA
Evinizden çıkmadan önce 1 Nisan'ın "şakanın evrensel günü" olduğunu unutmamak için önlem alın. Yoksa hiç ummadığınız bir anda şaka kurbanı olabilirsiniz. İşte, Türkiye ve dünyadan ünlü 1 Nisan şakaları:

* 1957'DE BBC'nin saygın haber programı "Panorama", ılık geçen kış nedeniyle ağaçlarda spagetti yetişmeye başladığını duyurdu.

* 1962'DE İsveç'in siyah beyaz yayın yapan tek televizyon kanalına çıkan bir teknisyen, ekranın önüne bir naylon kadın çorabı geçirerek renkli televizyon izlenebileceği müjdesini verdi.

* 1976'DA İngiliz gökbilimci Patrick Moore, 1 Nisan'da 09.47'de Plüton Jüpiter'in arkasından geçerken sıçrayanların havada uçma hissini yaşayacaklarını söyledi.

* 1998'DE Burger King USA Today'e verdiği bir sayfalık ilanda solaklar için özel olarak hazırlanmış "whopper" mönüsünü sunacaklarını açıkladı. Şirket ertesi gün bunun şaka olduğunu duyurdu. Ancak müşteriler günlerce bu mönüden istedi.

* 1 NİSAN 2006 tarihinde Kadıköy- Beşiktaş seferini yapan vapura binen Murat Alas, "üzerinde bomba olduğunu" söyledi. Şakacı, vapur iskeleye yaklaşınca gözaltına alındı ve 2 Nisan'da tutuklandı.