kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Anadolujet uçmadan özel sektör silahlarını çekti!

Hacer GEMİCİ SABAH
THY, 23 Nisan'da Anadolujet ile daha ucuz fiyatlarla uçmaya hazırlanırken özel sektör kampanyaları devreye aldı. Bu yıl havada rekabet sert geçecek..
İLİŞKİLİ HABERLER
Anadolujet uçmadan özel sektör silahlarını çekti!
Havayolu şirketleri havada rekabette soluksuz bir döneme girdi. İyi geçen bir kış sezonun ardından bilet tarifesinde bir ay kadar önce gizli zam yaparak fiyat aralığını 69-169 YTL'den, 69-199'a çıkaran THY, merakla beklenen ve daha ucuz fiyatlarla uçacağı alt markasını Anadolujet 23 Nisan'dan itibaren sefere koyuyor. Anadolujet'in özel havayolu şirketlerinden pay alması beklenirken, diğer şirketler de kampanyalarla rekabete karşı B planlarını devreye almış durumda. Dün Onur Air, Bahar Kampanyası başlattığını açıklayarak 30 Mart'ta 1003 bileti 13 YTL'den satılacağını duyurdu. Aynı saatlerde bir kampanya haberi de Pegasus'tan geldi. Onur Air Genel Müdürü Şahabettin Bolukçu, yaptığı yazılı açıklamada Bahar Kampanyası'nda her rakamın bir sırası olduğunu belirterek, "Bu kampanyanın rakamı 3. O yüzden kampanya 3 gün sürüyor. Biletler 30 Martta satılıyor, kampanya 3 Nisan'da sona eriyor. 13 YTL'den satılan toplam 1003 bilet yolculara sunuluyor" dedi.

THY'DEN SESSİZ SEDASIZ ZAM
Pegasus havayolu şirketi tarafından yapılan açıklamada da Hafta Sonu Kampanyaları kapsamında vergi ve harcı ödenmek kaydıyla 350 bin bedava uçak bileti dağıtılacağı bildirildi.Pegasus Havayolları'ndan yapılan açıklamada, kampanya çerçevesinde daha önce 15 YTL'den başlayan fiyatlarla ve nisan ayındaki salı günleri için yüzde 50 indirimle bilet satan şirket, şimdi de bedava bilet kampanyası düzenledi. Bu arada 30 Mart itibarıyla yaz tarifesine geçen THY'nin fiyatını ise yaklaşık bir ay önceden sessiz sedasız yukarı çektiği öğrenildi. Daha önce kademeli fiyatta vergiler hariç en üst sınırı 169 YTL olan THY, bir üst sınıf daha ekleyerek fiyatı 199 YTL'ye çıkardı. Konuyla ilgili görüştüğümüz THY yetkilileri, "Bu bilet fiyatlarına zam anlamına gelmiyor mu? Açıklama yapılması gerekmiyor muydu?" sorumuza da, "Havayolu şirketleri kademeli bilet fiyatları uyguluyor. Daha önce üst sınır bizde 169 YTL idi, bunu 199 YTL'ye çekmiş olmak bütün biletler bu fiyattan satılacak anlamına gelmiyor. Sadece bir üst fiyat daha kademeye eklenmiş olduğu" değerlendirmesinde bulundu.
Haberin fotoğrafları