kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Hız tutkunlarının aşkı Lamborghini, kafesiyle İstanbul'a geliyor

FATİH ATALAY
Lamborghini saatlerinin mümessili Bos Grup şimdi de ünlü İtalyan otomobil markasının dünyada sadece 4 ülkede olan kafesini kasımda Türkiye'ye getiriyor. Grubun hedefi 2 yılda15 şube açmak..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hız tutkunlarının aşkı Lamborghini, kafesiyle İstanbul'a geliyor
Fendı, Nina Ricci ve Cerruti 1881 marka saatlerinin Türkiye mümessili olan Bos Grup bünyesine kattığı Lamborghini saatlerin kasım ayına kadar kafelerini de hizmete sunacak. Bos Grup Yönetim Kurulu Başkanı Engin İslam, Türkiye'nin Amerika, İtalya ve Dubai'den sonra Lamborghini Cafe açılan 4. ülke olacağını ifade etti. 2 yıl içinde 15 adet Lamborghini Cafe açmayı hedeflediklerinin altını çizen İslam, "Lamborghini aslında İtalya merkezli bir firma. Fakat Lamborghini'nin saat, takı ve kafe gibi ürünlerini Amerikalı bir firma isim haklarını satın aldı. Biz bu firmadan 7 ay önce saat mümessilliğinin yanı sıra kafe isim hakkını da almıştık. Fakat kafe projesi rafta duruyordu. 15 gün önce başvuruda bulunduk. Kasım ayı gibi Akmerkez'de sonra da Kanyon'da Lamborghini Cafe'lerini hizmete sunmayı planlıyoruz" dedi. Lamborghini Cafe'lerin Starbucks müşterilerinin yüzde 20'sini alacağını düşündüğünü belirten Engin İslam, kafeleri doğru yerde açtıkları taktirde müşterilerin Starbucks yerine kendilerine geleceklerinin altını çizdi. İslam, "Kafelerde soğuk sandviç, salata gibi ürünler satacağız. Bazı kafelerimizde içki sunmayı düşünüyoruz. Sonuçta markanın bilinirliği yüksek ve ilginç bir marka. Kafelerde ayrıca bir reyonun içinde Lamborghini marka saatler ve arabaların maketleri de yer alacak. Bu kafeleri açabilmek için Amerika'daki firma tarafından 1.5 aylık bir eğitimden geçeceğiz. Gelecek zamanlarda kafelerin franchise mağazalarını da vermeyi düşünüyoruz" dedi.

'DUNHİLL'İ DE BİZ GETİRECEĞİZ'
Şirketin Genel Müdürü Mine İslam Lamborghini marka saatleri 2 ay önce piyasaya sunduklarını, bu süre zarfında 120 adet satış rakamına ulaştıklarını vurguladı. Saatlerin fiyatlarının 2 bin dolardan 6 bin dolara kadar çıktığının altını çizen İslam, "Saatler bugün sadece 2 mağazamızda satılıyor. Lamborghini otomobil sahibi kişiler otomobillerinin rengine göre saat alma istiyor. Saatlerin bir diğer önemli müşterisi ise parası otomobilini almaya yetmeyenlerin saatlerini alması. Aslında biraz da hayal satıyoruz" diye konuştu. İngiliz Dunhill markasının yakın zamanda 3 mağazasını açmayı planladıklarını kaydeden Engin İslam, markanın City's Nişantaşı'nı beğenmediğini, İstinye- Park ve Akmerkez'de mağaza açmak istediklerini belirtti.
Haberin fotoğrafları