kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Violet Benhabib - Eser Anjel

Pedi otomata koyup 1 yılda 132 bin adet sattılar

EBRU ERDOĞAN
Ped otomatlarını 'Pedmatik' markasıyla Türkiye'ye getiren, Violet Benhabib ve Eser Anjel, bu makinelerle 170 noktada, satış yapıyor..
İtalya'da öğrenim gördüğü sırada tanıştığı ped otomatlarını Türkiye'ye getiren Violet Benhabib'in, bugün İstanbul ve İzmir'de 170 noktada 238 ped otomatı bulunuyor. Eser Anjel'le ortak olduklarını ve 2005 sonunda hazırladıkları anketin Orkid ve Evy Lady'nin eline geçmesiyle işin 'ciddiye bindiğini' dile getiren Benhabib, "Hijyenik ped üreten büyük şirketlerden bir anda telefon almaya başladık. Evy Lady ile sözleşme aşamasına geldiğimiz sırada henüz bir şirketimiz bile yoktu" dedi.

1 YTL'DEN SATILIYOR
Vioser Hijyenik Ürünler şirketini kurarak, Atatürk Havaalanı'na koydukları ilk 'Pedmatik' ile işe başlayan ortaklar, bugün aralarında Akmerkez, Cevahir, Metrocity, Capitol alışveriş merkezleri ile Citibank Genel Müdürlüğü, Garanti Bankası, Axa Oyak gibi şirketlerin ve özel üniversitelerin tuvaletleri de olmak üzere 238 makinede, tanesi 1 YTL'den ayda 11 bin adet ped satıyor. Bu işe başlamadan önce bir araştırma yaptıklarını ifade eden Benhabib, alışveriş merkezine (AVM) giden kadınların dörtte birinin regl olduğunu, AVM'leri ziyaret eden sayısı da göz önüne alındığında, en çok satışın yapıldığı yerlerin buralar olduğunu söyledi. Türkiye'nin farklı illerinden her gün en az iki telefon aldıklarını ve bu kentlere franchise vermek istediklerini dile getiren Benhabib, "Mayıs ayında Evy Lady ile sözleşmemiz bitiyor. Diğer markalarla görüşüyoruz. Yeni anlaşmayla, global bir şirketle çalışmak ve hızla Türkiye'nin farklı illerine yayılmak istiyoruz. Evy Lady ile yaptığımız sponsorlukla, bugüne kadar pedler için para ödemedik. Ama yeni anlaşacağımız şirkete gerekirse ödeme yapabiliriz, yeter ki kalıcı bir işbirliği olsun" diye konuştu.
Haberin fotoğrafları