kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Papa, 12 kişinin ayağını yıkadı

CHA
Yeni Haber
Katoliklerin ruhani lideri Papa 16. Benedict, bugün kutlanan geleneksel Kutsal Perşembe günü münasebetiyle, 12 kişinin ayaklarını yıkadı.

Papa, Hıristiyanlık inancı gereği Hz. İsa'nın "öldürülmeden önceki gecesinde" havarilerinin ayaklarını yıkaması hatırasına saygı göstererek 12 kişinin ayağını yıkadı. 80 yaşındaki Alman asıllı 16. Benedict, Katolikleri de birbirlerine hizmet etmeye ve günah çıkarmaya çağırdı.

Papa olarak 3. Paskalya'sını kutlamaya hazırlanan 16. Benedict, "Bizim ayak yıkamaya ihtiyacımız var, günahlarımızı yıkamaya ihtiyacımız var" dedi. Papa, "Bu yüzden de günahlarımızı itiraf etmeliyiz" diye ekledi.

Papa, Kutsal Perşembe münasebetiyle de yüksek bir platforma oturtulmuş 12 kişinin sağ ayaklarını önce yıkadı ardından da kuruladı. Tören, 16. Benedict'in Roma Piskoposu iken kaldığı Roma'daki St. John Bazilikası'nda gerçekleştirildi.

Papa, törenden önce katıldığı bir seremonide yaptığı konuşmada da rahiplerin şeytanlara karşı uyanık olmaları ve zamanın eğilimlerine rağmen Kilise'ye sıkıca bağlı kalmaları gerektiğini söyledi.

Her iki tören de Hz. İsa'nın "Son Akşam Yemeği" olarak bilinen ve havarileriyle görüştüğü "öldürülmeden" önceki son gece münasebetiyle düzenlendi. Papa, yarın da Hz. İsa'nın çarmıha gerilişi münasebetiyle düzenlenecek törenlere katılacak.