kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
NAZLI ILICAK

AK Parti'nin gizli toplum projesi!

AK Parti aleyhindeki iddianamede, Venedik kriterlerine atıf yapılıyor. Ve AK Parti'nin gizli toplum projesinin şeriat düzeni olduğu ileri sürülerek, kapatılması isteniyor. "AK Parti, Milli Görüş geçmişinden geliyor; başörtüsü ve İmam Hatip gibi konularda dindarların önünü açıyor. Zaten pek çoğunun eşi de başörtülü. Bütün bunlar, gizli gündemlerinin şeriat devleti olduğunu gösteriyor" varsayımından yola çıkarsanız, Venedik kriterlerine uygun bir dava açtığınızı düşünebilirsiniz. Çünkü, gerçekten, şeriat düzenini kurmak isteyen bir parti, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) göre de sakıncalıdır.
Yargıtay Başsavcısı, iddianamesinde, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi kararlarına ve Sözleşmesi'ne sık sık başvuruyor:
* Meşru bir amaç bulunmalı. * Kapatma yaptırımı, meşru amaçla orantılı olmalı. * Acil bir sosyal ihtiyaca cevap vermeli; yani demokratik bir toplumda gerekli görülmeli. * Demokratik toplumda gereklilik, kapatma yaptırımının sadece çok ciddi durumlarda uygulanmasını icap ettirir;
demokrasiye yönelen tehdidin varlığına ve yeterince yakın olduğuna ilişkin inandırıcı kanıtlar aranmalıdır.
Başsavcı Abdurrahman Yalçınkaya bütün bunları biliyor ve iddianamesinde sıralıyor. Ama ona göre, AK Parti'nin aleni hedeflerinden farklı hedef ve niyetleri var. Planlarını gerçekleştirmek için henüz yasaları değiştirmemiş, uygun bir zamanlama bekliyor. Çoğulcu demokrasinin argümanlarından yararlanarak adım adım gizli toplum projesi şeriat devletine doğru yol alıyor. Avrupa'yı, böyle temelsiz bir varsayıma inandırmak mümkün mü? Tayyip Erdoğan ve arkadaşları, Avrupa Birliği'ne tam üyelik yolunda büyük gayretler sarf etmediler mi? Batı dünyasıyla sıkı bir işbirliğine girmediler mi? AİHM hâkimlerini, "gizli niyet şeriat devletini kurmaktır" diye nasıl ikna edebilirsiniz?