kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Telefonda evlilik

Yeni Haber
Bangladeşli bir kadın, İngiltere vizesi alabilmek için otistik bir İngilizle telefonda evlilik yaptı. Bangladeş kanunlarınca evli sayılan kadın, İngiltere'de bunun yasadışı olması nedeniyle vize alamadı.

Dhaka Times gazetesinin haberine göre, zekası 3 yaşındaki bir çocuğunki kadar olan İngiliz otistik hastası Isaac Cleant (26), ailesi tarafından Bangladeş'te yaşayan Müslüman bir kadının vize alabilmesi için evlendirilmek istendi.

2006 Eylül'ünde telefonda, İslami usullüre göre yapılan evlilik yapan Bangladeşli kadın, vize işlemleri için İngiliz konsolosluğunun yolunu tuttu. Bangladeş kanunlarına göre yaptığının yasal olduğunu gören kadın, aynı durumun İngiltere'de de geçerli olacağını düşünse de hayal kırıklığına uğradı.

Westminster Sosyal ve Toplum Servisi Departmanı yetkilileri, Cleant'ın evliliğinin yasal olmadığını tespit etmesinin ardından, Bangladeşli kadının vize talebini reddedilmesini sağladı. İngiliz yetkililer, vize alabilmek için insanların pek çok yol denediğini, ancak böylesini ilk defa gördüklerini belirttiler.

CİHAN