kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Savaşa değdi'

Irak Savaşı'nın beşinci yılında ABD yönetimi yine döktürdü. Başkan Bush'a göre 'stratejik zafer kazanıldığı' için savaş can kaybı ve maddi külfetine değdi! Cheney'ye göre de 'başarılı gitti'..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Savaşa değdi'
İntihar eylemleri, etnik çatışmalar, işsizlik, yabancı teröristler, sivil ölümleri.... Irak'ta yaşamı cehenneme çeviren savaş bugün 5'inci yılını doldurdu. Günde ortalama 500 kişinin hayatını kaybettiği ülkeye Amerika'nın yaptığı askeri müdahalenin sivil can kaybı inanılmaz boyutlara ulaştı. Ekonomik maliyeti ABD hükümetine göre 500 milyar, Harvard Üniversitesi'ne göre 3 trilyon doları buldu. Ancak maddi-manevi fatura ne kadar ağır olursa olsun, ABD Başkanı George W. Bush'a göre "Savaş hepsine değdi".

'ABARTILIYOR'
Irak işgalinin 5'inci yılı nedeniyle Savunma Bakanlığı'nda konuşma yapan Bush, "ağır bedeller ödense de Irak savaşının buna değdiğini" belirterek şunları söyledi: "Kimse bu savaşın can ve mal kaybı olarak yüksek bir maliyeti olmadığını söyleyemez. Ancak Irak'taki düşmanlarımıza karşı kazandığımız stratejik zaferi göz önünde bulundurursak bu maliyetler gerekliydi..."

CHENEY: BAŞARILI
Irak'a operasyon başlattıkları için dünyanın daha güzel bir yer haline geldiğini savunan Bush "Büyük paralara mal olsa da bu savaşı kazanacağız ve kazanmak zorundayız. Yoksa Irak'taki boşluğu İran ve El Kaide doldurur. Irak petrolüyle zenginleşip daha tehlikeli hale gelirler" dedi. Saddam'ın devrilmesinin hedeflenip amaca ulaşıldığını söyledi. ABD Başkan Yardımcısı Dick Cheney de Irak ziyaretinde "Savaşın 5 yılı başarılıdır. Tüm çabalara değmiştir" dedi.
Haberin fotoğrafları