kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İş makinesi kullanma sertifikası bulunmayan dozer operatörü Mürsel Kurt ile, Atilla İnşaat’ın yetkilisi Abdullah Bükte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Doğalgazı patlatan operatör sertifikasız

Oktay Korkmaz
İLİŞKİLİ HABERLER
Doğalgazı patlatan operatör sertifikasız
İstanbul Gaziosmanpaşa'da kanal arıza çalışması yaparken doğalgaz hattının patlaması sonucu 1 kişinin ölümüne, 12 kişinin de yaralanmasına neden olan dozer operatörü Mürsel Kurt'un (24) iş makinesi kullanma sertifikasının olmadığı ortaya çıktı. İGDAŞ ise kazı yapılacak yeri göstermelerine rağmen operatörün yanlış noktayı kazdığını belirtti. Faciaya neden olan dozeri kullanan Mürsel Kurt'un gözaltında verdiği ifadesinde "Kazı yapmak için bana talimat geldi. Sokağa gidip çalışmaya başladık. O sokaktan doğalgaz geçtiğini bilmiyordum. Bilseydim kazmazdım" dediği öğrenildi. Bu arada yapılan araştırmada Kurt'un iş makinesi kullanma sertifikası olmadığı ortaya çıktı. Kazıda kullanılan dozerin Kurt'un ağabeyi Veysel Kurt'a ait olduğu öğrenildi. Kurt kardeşler ile beraberindeki 3 kişi Gaziosmanpaşa Adliyesi'ne çıkartıldı. Mürsel Kurt ve Abdullah Bükte tutuklanarak cezaevine gönderildi.

CENAZESİ GİTTİ
Kazı çalışmasını izlerken ölen 9 yaşındaki Oktay Korkmaz'ın Adli Tıp Kurumu morguna kaldırılan cenazesi yakınları tarafından dün alınarak Gaziosmanpaşa Barbaros Mahallesi'ndeki yakınlarının evine getirildi. Baba Ali Korkmaz "Çocuğumun ölmesine sebep olanların cezalandırılmasını istiyorum. Bu işin peşini bırakmayacağım" dedi. Oktay, memleketi Samsun'un Bafra ilçesi Değirmenci köyünde toprağa verildi.
Haberin fotoğrafları