kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Cinsel organın boyu değil, işlevi önemlidir

CİNSEL TIP DERNEĞİ BAŞKANI DR. CEM KEÇE
Mutlu ve sağlıklı bir cinsellik için erkek cinsel organının boyutu tek ve yeterli kriter değildir. Sorunsuz cinsellik yaşamak isteyen çiftler bunu sorun etmek yerine zevklerini geliştirmelidir..
Nişanlımla cinsellik konusunda her şeyi paylaşıyorum. O ise lezbiyen pornolarını izlemekten zevk alıyor. Bu beni çok rahatsız ediyor. Bunun dışında penisinin boyutu hakkında kompleksi var. Evlenince düzelir mi? Melda K./Çorum

Penis boyu, ülkemizde en aşılmaz tabularından biridir. Günümüzde iyi eğitim almış kişiler arasında bile güç ve otoritenin göstergesi olarak kabul edilebilir. Aslında bu işin bir standardı yoktur. Çünkü çeşitli ırklara ve farklı iklimlerde yaşayan insanlara göre penis boyu farklılık gösterir.

Terapistten yardım alın
Türk erkeğinin ortalama penis boyu 14 cm'dir. 11-18 cm arası penisler de normal sınırlarda kabul edilmektedir. Penisin boyu önemlidir ama sağlıklı bir cinsel yaşam için tek ve yeter kriter değildir. Çünkü sanıldığının aksine, penis boyuyla cinsel performans arasında doğrudan bir ilişki bulunmaz. Organın boyundan çok, işlevi önemlidir. Nişanlınızla bu bilgileri paylaşmanızda ve gerekirse bir cinsel terapistten yardım alabileceğinizi ifade etmenizde fayda var. Evlendikten sonra çok geç olabilir.