kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Özgür Dengiz toplumda tepki yaratmak için cinayet işlediğini söyledi.

'Beni hatırlasınlar diye parçaladım'

Zülfikar Ali AYDIN - SABAH
Öldürdüğü kişiyi yediğini itiraf eden zanlıya Adli Tıp "akıllı" raporu verdi. Özgür Dengiz "Hatırlanmak için parçaladım ama etini yemedim" dedi..
İlk cinayetini 17 yaşında Ankara'da işleyen Özgür Dengiz 5 yıl sonra afla tahliye oldu. Dengiz 5 Mayıs 2007'de bilgisayarcı Sedat Erzurumlu'yu, 13 Eylül 2007'de ise Ankara İmrahor köyü yakınında Cafer Er'i öldürdü. Dengiz olay yerinde Erzurumlu'ya ait cep telefonunu düşürünce yakalandı. Er'i parçaladıktan sonra etini yediğini söyleyen Dengiz'in adı "Ankara yamyamı"na çıktı. Adli Tıp Kurumu'na gönderilen Dengiz cinayetlerin ayrıntılarını anlattı. Kendisi gibi bilgisayardan anlayan birini öldürmek istediği için Sedat Erzurumlu'yu hedef seçtiğini anlatan Dengiz, "1 yıldır bunalımdaydım. Mücadelemi üçüncü şahıslar ile yapmaya karar verdim. O sabah birini öldürmek için evden dışarı çıktım" diye konuştu. Erzurumlu'yu öldürdükten sonra toplumda tepki uyandıracak başka cinayet işlemek için İmrahor köyüne gittiğini ve Cafer Er'i öldürdüğünü anlatan Dengiz, "Etlerini kesip bir kısmını köpeklere yedirdim. Birazını eve götürdüm" diye konuştu. Dengiz "Polise zıtlık olsun diye yediğimi söyledim ama yemedim. İnsanlar beni hatırlasın diye cesedi parçaladım" dedi.

'İNSANLAR ÇOK EGOİST'
Dengiz iki cinayeti de insanların egolarından başka bir şey düşünmedikleri bir ortamda yaşadığımızı göstermek için yaptığını, yakalanmasaydı daha çok insanı öldüreceğini belirtti. Özgür Dengiz'in psikiyatrik muayenesinde, şuuru açık, yönelimi tam, dikkat ve hafıza ile algı, zeka ve düşünce kusuru olmadığı anlaşıldı.
Haberin fotoğrafları