kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 20 Mart 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Çete lideri Cafer Demirbağ ve diğer zanlılar sorgu için Meram Jandarma Komutanlığı’na götürüldü. Çete liderinin evinin önündeki lüks Mercedes dikkat çekti.

İnek parasıyla dört eş üç sevgili

Aliye ÇETİNKAYA - SABAH
Hayvanlarını aldığı vatandaşları 2 milyon YTL dolandıran çete, 6 ildeki operasyonla çökertildi. Çete liderinin 4 'eşi' 3 de sevgilisi olduğu öne sürüldü..
Konya merkezli 6 ilde jandarma tarafından düzenlenen operasyonda vatandaşlardan büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar alıp paralarını ödemeyerek 2 milyon YTL'lik dolandırıcılık yapan 24 kişilik çete çökertildi. Çete liderinin de biri resmi, 3'ü imam nikâhlı 4 'eşi' ve 3 sevgilisinin bulunduğu ileri sürüldü. Konya İl Jandarma ve Meram İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, 6 aylık takibin ardından Konya, Mersin, Aydın, Kütahya, Karaman ve Afyon'da 26 ayrı adrese eşzamanlı baskın düzenledi. "Çardak" adlı operasyonda köylülerden hayvanlarını senet karşılığı aldıktan sonra, tehdit ederek parasını ödemedikleri öne sürülen 24 kişi yakalandı. Operasyonda gözaltına alınan çete lideri Cafer Demirbağ'ın (46) lüks otomobiline el konulurken, iki evinde de arama yapıldı. Çete liderinin evlerinden birinde ve çetenin ahır olarak kullandığı yerlerde çok sayıda hayvan bulundu.

300 BÜYÜKBAŞ HAYVAN
Çetenin 50'ye yakın köylüden toplam bin 200'ün üzerinde küçükbaş, 300'ün üzerinde de büyükbaş hayvanı senet karşılığı aldığı, hakkını arayan köylülere de tehditle boş senet imzalattığı bildirildi. Çete lideri Cafer Demirbağ'ın biri resmi nikâhlı, 3'ü ise imam nikâhıyla olmak üzere 4 "eşli" olduğu öne sürüldü. Demirbağ'ın ayrıca 3 de sevgilisi bulunduğu iddia edilirken, bu kadınlara ayrı evler tuttuğu belirtildi. Çete üyelerinin dolandırıcılıktan kazandıkları parayı lüks yaşam ve kadınlara harcadığı vurgulandı.
Haberin fotoğrafları