kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

General Motors 207 bin aracı geri çağırdı

Yeni Haber
ABD'li otomotiv şirketi General Motors (GM), 207 bin 542 aracı, bu araçlardaki bir sorunun yangına yol açabileceği uyarısıyla geri çağırdı. Şirket, araç sahiplerini araçlardaki sorun giderilinceye kadar araçlarını garajlara park etmemesi konusunda uyardı.

GM tarafından yapılan açıklamada, 1997-2003 model ''Buick Regal GS'' ile 3,8 litrelik ''Pontiac Grand Prix GTP'' modellerinin geri çağrıldığı belirtildi.

Ulusal Karayolu Trafik Güvenliği İdaresi'nin internet sitesindeki açıklamada, sert fren sırasında benzinin motordan egzoz manifoldunun üzerine sızabileceği ve yeteri kadar ısınması halinde alev alabileceği uyarısında bulunuldu.

GM sözcüsü Carolyn Markey, bu sorunun 267 araçta yangına ve 6 yaralanmaya yol açtığını söyledi. Markey, şirketin araç sahiplerine gönderdiği mektupta, araçların sürmek için güvenli olduğunu, ancak sorun giderilinceye kadar kapalı garajlara, sundurma altlarına ve benzeri yerlere park etmemesi önerisinde bulunduğunu belirtti.

Markey, şirketin sorunu gidermek amacıyla gerekli malzemeyi sağlamak için çalışmalarını sürdürdüğünü, malzemeler tedarik edildiğinde araç sahiplerinin bilgilendirileceğini ifade etti.

Bu araçları kullananların yanık kokusu almaları halinde araçlarını gözden geçirilmesi için yetkili bayilere götürmesini isteyen Markey, aslında bu araçları kullanırken yangın çıkması olasılığının çok düşük olduğunu kaydetti.

AA