kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Ahmet Faralyalı

"UN Ro-Ro'yu krizin ortasında ucuza aldık"

RAHİM AK
KKR Türkiye Temsilcisi Ahmet Faralyalı, Un Ro-Ro'yu krizin tam ortasında aldıkları için fiyatın daha düşük olduğunu söyledi..
UN Ro-Ro'yu 910 milyon euroya satın alan Amerikalı fon KKR'nin Türkiye Temsilcisi Ahmet Faralyalı, UN-RO-RO'yu krizin tam ortasında satın aldıklarına işaret ederek, krizin fiyatı mutlaka etkilediğini ancak bu etkinin limitli kaldığını söyledi. "İhalede herkes kanının son damlasına kadar savaştı, kazanan biz olduk" diyen Faralyalı, Boyner'le de anlaşamadıklarını, talip oldukları Migros'u ise kaçırdıklarını hatırlattı. KKR olarak yatırım yaptıkları şirketlerden ortalama 5-7 yıl içerisinde çıktıklarını hatırlatan Faralyalı, "Birkaç yıl içinde çıktığımız şirketler de var. 13 yıldır bizde olan şirketlerde var. Bu konjonktüre göre değişiyor" dedi. KKR olarak sadece kriz zamanlarında alım yapmadıklarını belirten Faralyalı, 'KKR 'akbaba fon' değil" dedi. KKR'nin tüm dünyada 9 ana faaliyet alanı olduğunu hatırlatan Faralyalı, bu alanları perakende, enerji, medya, telekom ve finans olarak sıraladı. Faralyalı, KKR'nin Türkiye'deki operasyonlarını büyütme sinyali de verdi. Türkiye'de 1 milyar doların üzerindeki şirketleri satın almak için incelemelerinin devam ettiğini belirtti.

GÖZÜMÜZ HALK VE PİYANGO'DA
Faralyalı, "1 milyar doların üzerindeki şirketler radarımızda. Özellikle özelleştirme kapsamında olan Milli Piyango ve Halk Bankası ilgi alanımıza giriyor. Özelleştirmelerde Milli Piyango, Halk Bankası gibi her türlü şeye mutlaka bakacağız. Ama hangisi bilmiyorum, rekabete bağlı" dedi. Şu anda Türkiye'de belli bir miktara kadar finansman sıkıntısı görmediklerini aktaran Faralyalı, "Bugün Türkiye'de 3-3.5 milyar dolarlık bir şirket alacaksanız finansman bulunabileceğine inanıyoruz. Bu tutarın üstünde satın alma yapacaksınız uluslar arası piyasalardan finansman bulmak zorundasınız. Maalesef şu anda bu çok mümkün görünmüyor" diye konuştu. UN RO-RO İşletmeleri A.Ş. CEO'su Cüneyt Solakoğlu da dünyanın en ucuz ro-ro şirketi olduklarını vurgulayarak, "Bizim fiyatlarımız dünyanın en ucuz ro-ro'su olmaya mahkum. Bizim asıl rakibimiz kara. Bizde yakıt fiyatları deli gibi artıyor Ama ana karadaki yakıt fiyatları bizim gibi artmıyor. UN RO-RO' ABD'lilerin eline geçti, ikide bir zam yapıyor' deniliyor. Bu kadar desteksiz ve mesnetsiz bir itham olabilir" dedi.