kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

"Kârlılıkta Polonya'yı geçip bu yıl zirveye oturursunuz"

MAN'ın Ticari Araçlar Grubu Başkanı Weinmann, "2008'de MAN Türkiye'nin kârlılıkta Polonya'yı yeniden yakalayacağını hatta geçebileceğini de düşünüyorum" dedi..
Almanya'nın önde gelen gruplarından MAN'ın Ticari Araçlar Grubu Başkanı Anton Weinmann, "Ankara'daki otobüs üretim merkezimiz 2007'de biraz gerileme yaşadı. Polonya'daki alçak tabanlı belediye otobüsü üreten şirketimiz kılıkta Ankara'yı geçti. Bu durum biraz da yeniden yapılanma süreçlerinden kaynaklandı. Ankara fabrikası, MAN Ticari Araçlar Grubu'nun çizdiği stratejinin en önemli parçalarından biri. Yeri geldikçe orada büyümeye devam edeceğiz" dedi.

ANKARA, 2007'DE İKİNCİ SIRADA
Anton Weinman, MAN Ticari Araçlar'ın yıllık bilanço toplantısı sonrasında sorularımızı yanıtlarken, "Otobüs üretim merkezlerinizden araç başına kılıkta hangisi daha ön sırada?" sorusu üzerine şu değerlendirmeyi yaptı: "Ürettikleri araçlar farklı olduğu için birebir araç başına bir liste veremem. Ancak, Polonya'daki alçak tabanlı otobüs üretim tesisimiz geçen yılı karlılıkta birinci tamamladı. Ankara ikinci sırada yer aldı. Almanya'daki iki fabrikamız da 3-4'üncü sıraya oturdu."

KAPASİTEMİZİ ARTIRACAĞIZ
MAN Türkiye'nin geçen yıl yaşadığı küçük gerilemenin 2008'de yerini büyüyen ciro ve yükselen kbırakacağını ifade eden Weinmann, şunları söyledi: "MAN Türkiye, 2007'nin ilk yarısında yeniden yapılanmanın da etkisiyle bir gerileme yaşadı. İkinci yarıda ise toparlanmanın ilk işaretlerini aldık. 2008'in ilk iki ayı ise beklediğimiz gibi olumlu geçti. Dolayısıyla 2008'de MAN Türkiye'nin kılıkta Polonya'yı yeniden yakalayacağını hatta geçebileceğini de düşünüyorum." Weinmann, "Önümüzdeki dönemde MAN Türkiye'nin otobüs üretimindeki rolünü daha da artırmak için planlarınız var mı?" sorusuna şu yanıtı verdi: "Görünen planlarımız arasında Türkiye'deki üretim stratejimizde önemli bir değişiklik yok. Mevcut kapasiteyi artırmamız gereken talep ortaya çıkarsa, o zaman kapasiteyi artırıcı adımlar atabiliriz."

MAN Türkiye'nin cirosu 576.5 milyon Euro

MAN Türkiye A.Ş. (üretim şirketi): 330.2 milyon Euro.
MAN Kamyon ve Otobüs Ticaret A.Ş. (pazarlama ve servis şirketi): 187.7 milyon Euro.
MAN Finansman (araç kredisi şirketi): 58.6 milyon Euro.
MAN Türkiye toplam cirosu: 576 milyon Euro.