kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Çalışanlar, '2 saat' uyardı 'Eylemlerimiz sürecek' dedi

ANKARA
Sosyal güvenlik tasarısını protesto eden çalışanlar hayatı 2 saat durdurdu. Sağlık, ulaştırma ve eğitimde etkili olan eylemlerde taşkınlık olmadı. Türk-İş Başkanı Kumlu, eylemlerin süreceğini açıkladı..
Çalışanlar, hükümetin hazırladığı Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı'nı protesto etmek için Türkiye genelinde 2 saat iş bıraktı. Eylem; sağlık, ulaştırma ve eğitim alanlarında etkili oldu. Türkiye genelinde birçok hastanede acil servis dışında hizmet verilmedi. Eylem nedeniyle hizmet alamayan bazı vatandaşların tepki göstermesi kısa süreli gerginliğe neden olsa da genelde halktan destek geldi. Türk-İş, Hak-İş, DİSK, KESK, Türkiye Kamu-Sen, Memur-Sen, BASK, TMMOB ve Türk Tabipleri Birliği'nin de bulunduğu 17 konfederasyon, sendika ve sivil toplum örgütünden oluşan Emek Platformu öncülüğünde dün yurt genelinde 10.00- 12.00 arasında çalışanlar, iş bıraktı.

TÜRK-İŞ: EYLEMLER SÜRECEK
Emek Platformu üyeleri Ankara'da ortak bir açıklama yaptı. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, taleplerinin hükümet tarafından dikkate alınmaması durumunda Ankara'da eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı. Kumlu, "Yapmayın, etmeyin, olmuyor. 'Efendiyiz ama ensemizde boza pişirtmeyiz' dedik. Dinlediler ama uygulamada ciddi bir değişiklik göremedik" diye konuştu. KESK Genel Başkanı İsmail Hakkı Tombul, da Ankara'da Abdi İpekçi Parkı'nda yaptığı konuşmada, "Başbakan diyor ki, 'Çalışanlar hak kaybına uğramayacak. Siz kendinizi düşünün, çocuklarınızı düşünmeyin.' Biz çocuklarımız ve geleceğimiz için de mücadele ediyoruz'' dedi.

DİSK: ÇOCUKLARIMIZA İHANET
DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, İzmir'de yaptığı konuşmada, "Hükümetin bu yasa için bastığı düğmeye karşılık biz de uyarı, direniş düğmesine basarak karşılık veriyoruz. Yasa geri çekilmezse Ankara'ya yürürüz, olmazsa genel grev yaparız'' dedi. Ankara'da eylemler farklı yerlerde yapıldı. Sağlık çalışanı Ankara Numune Hastanesi önünden Sağlık Bakanlığı'na yürüdü. Kamu-Sen'e bağlı Kültür-Sanat- Sen, Turizm Bakanlığı'nı, binası önünde protesto etti. CHP çalışanları da eylemlere destek verdi.
Haberin fotoğrafları