kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Türkiye'nin desteği çözüme engel

STELYO BERBERAKİS
STELYO BERBERAKİS
Hristofyas, AB Zirvesi'nden Talat'a mesaj yolladı: Türkiye ile kucaklaşmaktan kurtulursanız o zaman ortak sorun çözülür..
Kıbrıs Rum kesimi lideri Dimitri Hristofyas Brüksel'deki AB Liderler Zirvesi'nde 21 Mart'ta KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile yapacağı görüşmedeki kritik noktalarını dile getirdi. Rum lider, "Görüşmeye iyi niyetle gideceğim. Kıbrıs sorununu çözmeye niyetli olduğuma dair Kıbrıs Rum ve Türklerine söz verdim ve sözümün arkasında duracağım. Ancak bunun gerçekleşmesi için Talat'ın da aynı iyi niyete sahip olması şart" diye konuşu.

"İZOLASYONLAR KALKMASIN"
Hristofyas sözlerini şöyle sürdürdü: "Sayın Talat, Ankara'yla kucaklaşmasından vazgeçip gerçek bir Kıbrıslı gibi hareket ederse ortak sorunumuza bir çözüm bulacağımıza inanıyorum..." Hristofyas henüz kendisiyle görüşmeden önce Talat'ın Ankara ziyaretinden hemen sonra "Müzakerelerin Rumlar tarafından ret edilen Annan Planı temelinde yapılmasında ısrar ettiği ve olmazsa KKTC'nin tanınması için BM'ye başvuracağı" yolundaki açıklamalarının "cesaret kırıcı" olmasına rağmen "Talat'ın bu sözlerinin siyasi bir taktik olduğuna inanmak istediğini" söyledi.. Hristofyas KKTC'ye uygulanan izolasyonların kalkmasınınsa yanlış olacağını söyledi. "Kıbrıslı Türklere sözde ambargonun kaldırılması yönündeki görüşünün yanlış olduğu yönündeki görüşümüzü Komisyon'a ilettik. Bunların kaldırılması hata olur" diye konuştu.