kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 15 Mart 2008, Cumartesi
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
İmza törenine KTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, KKTC Maliye Bakanı Ahmet Uzun, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Telekomünikasyon Dairesi Başkanı Feridun Üstün ve KKTCell yönetimi katıldı.

3N'ye önce Kuzey Kıbrıs geçti

Turkcell'in Kuzey Kıbrıs'taki iştiraki KKTCell, 3. Nesil altyapı lisansı aldı. Ekimde devreye girecek hizmetle Kuzey Kıbrıs görüntülü konuşma ve mobil hızlı internete Türkiye'den önce başladı..
Türkiye'de henüz hayata geçmeyen 3'üncü Nesil (3N) mobil altyapı ihalesi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde gerçekleştirildi ve Kuzey Kıbrıslılar (KKTC) ekim ayından itibaren görüntülü konuşma yapabilecek ve mobil hızlı internet kullanabilecek. Yüzde yüz Turkcell iştiraki KKTCell 3N lisansı için 10 milyon ABD doları ödeyecek. KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Salih Usar, KKTC Maliye Bakanı Ahmet Uzun, KKTC Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanlığı Telekomünikasyon Dairesi Başkanı Feridun Üstün ve KKTCell yönetiminin hazır bulunduğu imza töreni dün (14 Mart) Lefkoşa'daki Maliye Bakanlığı binasında yapıldı. KKTCell 3. Nesil altyapı lisansı için 10 işgünü içinde 10 milyon ABD doları ödeyecek. KKTCell olarak uzun zamandır bekledikleri bir hedefi gerçekleştirmenin mutluluğu içinde olduklarını belirten KKTCell Genel Müdürü Gürkan Sarıoğlu, en geç haziran başında 3. Nesil Deneme Şebekesi üzerinden test görüşmelerinin yapılabileceğini belirtti.

3N EKİMDE BAŞLAYACAK
Sözleşme uyarınca Kuzey Kıbrıs'ta 3. Nesil sistemi yedi ay sonra devreye girecek. Turkcell geçtiğimiz yıl eylül sonunda düzenlenen 3N lisans ihalesinde en yüksek teklifi vermiş ancak ihale rekabet şartları oluşmadığı gerekçesiyle iptal edilmişti. Ulaştırma Bakanlığı numara taşıma ve kapsama alanındaki çalışmalar tamamlanmadan 3N ihalesi düzenlenmeyeceğini açıklanmıştı.