kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Parlamento muhabirleri de iş bırakma eylemine destek verdi

Yeni Haber
Emek Platformu'nun 2 saatlik iş bırakma eylemine parlamento muhabirleri de destek verdi. Meclis'te, saat 11.30'da yapılacağı duyurulan CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın basın toplantısı, iş bırakma eylemine parlamento muhabirlerinin de destek vermesi nedeniyle saat 12.00'de yapıldı. Okay, çalışanların 2 saatlik iş bırakma eylemine CHP olarak destek verdiklerini kaydetti.

Emek Platformu'nun aldığı karar gereğince çalışanlar, 2 saat süreyle iş bırakırken, parlamento muhabirleri de, saat 10.00'la 12.00 arasında haber geçmeyerek eyleme destek verdi. Meclis'te, daha önce saat 11.30'da yapılacağı duyurulan CHP Grup Başkanvekili Hakkı Süha Okay'ın "Ekmek üzerinde oynanan oyunlar" konulu basın toplantısı, parlamento muhabirlerinin iş bırakma eylemine destek vermeleri nedeniyle saat 12.00'de yapıldı.

Saat 11.50 civarında basın toplantısının yapılacağı salona gelen CHP Grup Başkan vekili Hakkı Süha Okay, çalışanların 2 saatlik iş bırakma eylemini hatırlatarak, "Bugün parlamento da saat 11.30'da tarım politikaları ve ekmek üzerinde oynanan oyunlara ilişkin basın toplantımız vardı, parlamento muhabirlerinin de çalışanların iş yavaşlatma eylemine katılması söz konusuydu. Biz saat 11.30'a basın toplantısı koymasaydık, muhabirlerin işi yavaşlattığının belgesi olmayacaktı. Toplantıya saat 12'ye 10 kala geldik ve eyleminize destek vermediğimizi ifade etmek istedik. CHP, Emek Platformu'nun eylemine destek veriyor, CHP çalışanları da 2 saatlik eyleme destek verdi" dedi.

Okay, Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası yasa tasarısının en ciddi mağdurlarından birinin de basın çalışanları olacağını söyledi.

(ANKA)