kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Akbank ve Boyner "One" için birleşti

Yeni Haber
Akbank ve Boyner Holding, öncelikle her iki kurumun 9 milyona ulaşan müşteri tabanını, sonrasında da milyonlarla ifade edilen yeni tüketici gruplarını esas alan "One" adıyla yeni bir ürün çıkarmaya hazırlanıyor.

İngilizce "bir" sayısı anlamında One olarak adlandırılan kartın, kredi kartı fonksiyonunun da olduğu, çok sayıda farklı ürün ve hizmetlerden oluşan yepyeni bir platform olacağı açıklandı. 2008 yılı içinde çıkarılması planlanan One Platformu'nun detayları sır gibi saklanırken, her iki taraf da ürünle ilgili detay vermekten ısrarla kaçındı.

Akbank ile Boyner Holding tarafından ortaklaşa geliştirilen One ile ilgili anlaşmanın imzalanması dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen toplantıya her iki taraftan da en üst düzeyde katılım oldu. Anlaşmanın bir tarafında Boyner Holding adına İcra Kurulu Başkanı Cem Boyner, Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Boyner ve Holding Başkan Yardımcısı Mehmet İnal yer alırken, Akbank tarafında da Yönetim Kurulu Murahhas Üyesi Suzan Sabancı Dinçer, Genel Müdür Zafer Kurtul ve bireysel bankacılıktan sorumlu iki genel müdür yardımcısı Hakan Binbaşgil ve Mine Könüman hazır bulundu.

ZAFER KURTUL: "DÜNYADA BAŞKA ONE YOK"

Akbank Genel Müdürü Zafer Kurtul One için "sihirli bir ürün" nitelemesi yaparken "Dünyada başka bir ülkede One benzeri bir ürün yok. Bu kesinlikle tam bir icat olacak. Sürekli kendini yenileyen sihirli ve sürpriz bir kart olacak. Gerçekten çok heyecanlıyız ve bir an önce bu ürünü Türk halkına sunmak için sabırsızlanıyoruz. Hedefimiz 2008'in son çeyreğinde pazara sunmak, ama daha erken de olabilir" dedi.

CEM BOYNER: ONE YARATICI DNA'NIN EZBER BOZAN İCADI

Tam olarak içeriği açıklanmayan ve sürpriz bir ürün olarak nitelene One hakkında Cem Boyner şu bilgiyi verdi " Akbank ile olağanüstü bir işbirliği içindeyiz. Mağazalarımızı, müşteri veri tabanımızı, sokak tecrübemizi, yaratıcı DNA'mızı, ezber bozan icatlarımızı, milyonlarca müşterimizi bu olağanüstü ve sıra dışı işbirliğine ekliyoruz. İnsan merkezli yeni bir dünya kuruyoruz. One koşulsuz müşteri mutluluğunun bir otoyolu hayatın her alanında müşterilerimizi hayallerine kavuşturacak taşıyıcı bir platform olacak".

MEVCUT PASTAYA ORTAK OLMAYIZ

Cem Boyner Advantage Kartı HSBC bankasına sattıktan sonra 5 yıllık münhasırlık anlaşmasının Eylül 2007'de bittiğini ve bu tarihten sonra yeni düşünceler ve arayışlar üzerinde durduklarını belirterek " İcatlar bitmez. Şimdi One bizim yeni icadımız olacak"diye konuştu. Boyner " Biz hiçbir zaman paztaya ortak olmak gibi bir yaklaşımı benimsemedik. Akbank da öyle. One ile şimdi yine yeni bir pasta yaratıyoruz".şeklinde konuştu.

Suzan Sabancı Dinçer ise Akbank'ın yenilikçi hizmetleri ve ürünleriyle ve büyük müşteri kitlesiyle güçlü bir finans grubu olduğunu ve bu alanda önemli yatırımları bulunduğunu belirterek " Boyner'in perakendecilik alanındaki artı değer yaratan deneyimlerini ve yaratıcılıklarını bizim yenilikçi gücümüz ve teknolojimizle birleştiriyoruz. Bizim de yenilik ve yaratıcılıkla ilgili yeni ürün arayışlarımız vardı. Boyner'in birkaç kez kapısını çaldık birlikte neler yapabiliriz diye. Sonuçta ortak bir fikir olarak One ortaya çıktı" dedi.

"EŞŞİZ BİR PLATFORM"

Cem Boyner, projenin mimarı olarak Suzan Sabancı Dinçer'i gösterirken " One küçük bir rakam ancak büyük bir fikir" yorumunu yaparken, bu ürünü içinden birçok hizmetin ve ürünün geçtiği otoyola benzetti ve müşteriler için eşşiz bir platform olacağını söyledi. Boyner "One sonuçta elle tutulabilir olma özelliğiyle bir ödeme aracı ve bir kredi kartı olarak düşünülebilir. Ama kesinlikle bir kredi kartı olarak görmemek lazım. Kredi kartı normalde harcama aracıdır, ama One para kazandıracak bir platform olarak görülmeli, bunun altını özellikle çiziyorum"dedi.

"İLK GÖRÜŞTE AŞK YARATACAK, LÜKS HAYAT DEMOKRATİKLEŞECEK"

Boyner, ürünün geliştirilmesi ile ilgili çalışmaların sürdüğünü belirterek" Tam hazır olduğumuzda piyasaya çıkmak istiyoruz.İlk görüşte aşk yaratsın amacındayız" yorumunu yaptı. Cem Boyner, One ile lüks yaşamın milyonlarca insanın hizmetine açılabileceği demokratik bir platform olarak nitelediklerini kaydederek " Bu platform hayallerimizi sonsuz bir düzleme taşıyacak. İnsan hayatını kolaylaştıracak ve zenginleştirecek bir otoyol olacak"dedi.

"KOŞULSUZ MÜŞTERİ MUTLULUĞUNA GİDEN OTOYOL"

Cem Boyner, One'ın insan odaklı bir platform olduğunu belirterek " Bu platformla,şimdiye kadar ulaşamadığımız milyonlarca insanı hedef alıyoruz. Burası koşulsuz müşteri mutluluğuna giden bir otoyol olacak. Kullanıcılar ev sahibi olacaklar, otomobil alabilecekler, telefonla konuşabilecekler, kilo verebilecekler, kilo alabilecekler internete girebilecekler, TV seyredebilecekler,telefon açabilecekler" diye konuştu.

ZAFER KURTUL:"REKABETİN YÖNÜ DEĞİŞECEK"

Zafer Kurtul, Akbank'ın sağlıklı bir büyüme çizgisinde olduğunu, güvenin eseri ilkesine her zaman bağlı kaldıklarını ve artık kendilerini Türkiye'nin yenilikçi gücü olarak gördüklerini ifade ederek " Akbank şu anda Türkiye'nin lider bankası.En yakın rakiplerinden 4 milyar YTL daha değerli. Biz gerçekleştirdiğimiz sağlıklı bir büyüme sayesinde müşterilerimize değer yaratacak yeni ürünler geliştirme çabası içindeyiz.

One ile şimdi rekabetin önüne geçtik. One birçok ürün ve hizmeti kapsıyor. Müşteri bağlılığı yaratacak bir ürün olarak görüyoruz.Tutku olacak bir anlamda.Yepyeni bir pazar yaratacağız ve rekabetin yönünü ve boyutunu değiştireceğiz" diye konuştu.

"HEDEFLERİMİZ ÇOK YÜKSEK"

Toplantıda bir soru üzerine Zafer Kurtul, anlaşmayı uzun süreli bir işbirliği olarak gördüklerini belirterek " Mali boyutu konusunda bir şey söyleyemem ama, hedeflerimiz çok yüksek, müthiş gelişecek bir platform olarak görüyoruz.Müşterilerimize çok fazla değer kazandıracak bir ürün olacak" yanıtını verdi.

(ANKA)