kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Unakıtan:Çalışanların sosyal güvenlik reformuna sevinmesi lazım

Yeni Haber
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, sosyal güvenlik yasası nedeniyle gerçekleştirilen iş bırakma eylemi için, "İş durdurma değil bundan dolayı mutlu olmamız lazım" dedi.

Unakıtan, Mükellef Hizmetleri Merkezi ve Vergi İletişim Merkezi'nin açılışında gazetecilerin sosyal güvenlik yasasına karşı yapılan iş bırakma eylemini sorması üzerine, Maliye Bakanlığı çalışanlarının görev başında olduğunu, iş bırakmadıklarını ifade etti. Reformun ülkenin yararına olduğunu söyleyen Unakıtan, şunları kaydettti:

"Sosyal güvenlik tasarısı Türkiye'nin geleceğini kazandıran önemli bir reform. Bırakın sadece Türkiye'dekileri, yurtdışında Türkiye ile ilgilenenler de, 'Türkiye bu reformu yapabilecek mi acaba?' diye bakıyorlar. Dolayısıyla Türkiye olarak bizim muhakkak bu yapısal reformu yapmamız lazım. Evlatlarımıza daha iyi bir Türkiye kazandırabilmek için, bırakabilmek için, bugünümüzü ve yarınımızı daha iyi hale getirebilmek için bu reformu yapmak lazım. İş durdurma değil, bundan dolayı mutlu olmamız lazım. O bakımdan meselelerimize günü birlik lütfen bakmayalım. Türkiye'nin geleceği önemlidir. Hepimiz bu memleketin içerisindeyiz. Bu memleketin iyi olması hepimize fayda getirir."

(ANKA)