kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İddaalaşacaklar!

FATİH ATALAY
2009'da gerçekleştirilecek İddaa ihalesine Fiba, Esas, Doğan ve Çukurova'nın gireceği, kulislerde yüksek sesle dile getiriliyor..
Gelecek seneye ertelenen İddaa ihalesi için şimdiden 4 grubun adı kulislerde konuşulmaya başladı. Bugün, İnteltek'in oynattığı İddaa'nın haklarının yüzde 45'i Yunanlı Intralot'a, geri kalan kısmı ise Turkcell'e ait. Gelecek sene yapılacak olan ihaleye Fiba, Esas, Çukurova ve Doğan Holding'in talip olacağı kulislerde yüksek sesle dile getiriliyor. İddaa'ya talip olması beklenen gruplardan bir tanesi Forbes listesine göre 4 milyar dolarlık servete sahip olan Hüsnü Özyeğin'nin Yönetim Kurulu Başkanlığı'nı yürüttüğü Fiba Holding. 2005'te Gima ve Endi'yi Carrefoursa'ya 113 milyon dolara satarak gündeme oturan Özyeğin, 2006'da ise Finansbank'ın yüzde 46'lık hissesini 2.8 milyar dolara Yunanistan merkezli NBG'ye satmıştı. 2005'te Swissotel'i 100 milyon dolara satın aldıktan sonra uzun zamandan beri gündemde pek görünmeyen Özyeğin'nin İddaa ihalesini almak için 'iddialı' olduğu konuşuluyor. İhaleyle ilgilenen gruplardan bir diğeri ise Esas Holding. Sabancı Holding'in Strateji ve İş Geliştirme Grup Başkanlığı'nı yürütürken gruptan ayrılarak kardeşi Emine Kamışlı ile kurdukları Esas Holding ile Türkiye'nin en zengin 52'nci ve 53'üncü kişileri olan kardeşler, Pegasus ve Medair şirketlerinin sahipleri. Bir süre önce uçaklarında İddaa oynatmak istediğini açıklayan Ali Sabancı, bu hayalini gerçekleştiremedi ancak şimdi İddaa'ya talip olduğu öğrenildi. Edinilen bilgilere göre, Esas Holding ihale hazırlıklarını şimdiden başlattı. Üstelik grubun bahis oyunlarının anavatanı İngiltere'de bir ortakla da temasta olduğu ileri sürüldü. Diğer yandan Doğan Grubu'nun da ihaleye girmek için 2 farklı grupla görüşmeler yürüttüğü ileri sürülüyor.

PEGASUS'TA OYNATACAKTI

Sabancı, Pegasus'ta İddaa oynatmak istemiş; ancak, buna izin çıkmamıştı. Şimdi, Esas Grubu'nun İddaa ihalesi ile ilgili olduğu bildiriliyor.

GÖZÜ YENİ SEKTÖRLERDE
4 milyar dolarlık servete sahip olan Özyeğin'in Fiba Grubu, bankacılıkta ana aktörlüğü bıraktıktan sonra yeni sektörlere yöneliyor.