kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

İşte yeni 5 dolarlıklar

Yeni Haber
ABD Merkez Bankası tarafından yeni 5 dolarlık banknot piyasaya sürüldü. Güvenlik özellikleri ışığa tutularak kolay kontrol edilebilen yeni tasarım banknotta ABD eski Başkanı Abraham Lincoln'ün portresi bulunuyor.

Yeni 5 dolarla, Başkan Lincoln'ün konuşmalarının yer aldığı bir kitap satın alan ABD Merkez Bankası Kurulu'nun Merkez Bankası Operasyonları ve Ödeme Sistemleri Birimi Müdür Yardımcısı Michael Lambert, yeniden tasarlanan banknotun gelişmiş güvenlik özelliklerine sahip olduğunu dile getirdi. Lambert, banknotun gerçeklik kontrolünün sadece birkaç saniye sürdüğünü söyleyerek, "Güvenlik özelliklerini nasıl kontrol edeceğinizi biliyorsanız, gerçek olduğundan kolayca emin olabilirsiniz" dedi.

"İLK ETAPTA ABD'DE TEDAVÜLE GİRECEK"


ABD Merkez Bankası tarafından bugün müşteri bankalarına dağıtılacak olan banknot, daha sonra şirketlere ve tüketicilere ulaştırılacak. İlk olarak ABD'de tedavüle girecek olan yeni 5 dolarlık banknot tasarımları daha sonra ABD Merkez Bankası'ndan siparişte bulunan uluslararası bankalara da gönderilecek. Hem yeni hem de eski 5 dolarlık banknotlar değerini korumaya devam edecek. Yeni banknot, nakit işlem yapanlar ile tüketiciler tarafından kolay kullanılabilecek son teknoloji ürünü güvenlik özellikleri içeriyor. Bu özellikleri kontrol etmek için ise banknotu ışığa tutmak yeterli olacak.

(ANKA)