kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Parker ve Şimşek, Türkiye’nin krizden daha az etkileneceğini söyledi.

"Eleştiri 'Sağır duymaz uydurur' türünden"

İLİŞKİLİ HABERLER
"Eleştiri 'Sağır duymaz uydurur' türünden"
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, "Türkiye, evini düzene soktuğu için kırılganlığı azaldı" dedi. Şimşek, yeni revize milli gelir rakamlarıyla ilgili olarak önceki Başbakan Yardımcısı Nazım Ekren ve Maliye Bakanı Kemal Unakıtan ile bir sunum yaptıklarını belirterek "O sunumun yeni milli gelire dayandığını bilmeyen bir sürü analist veya uluslararası veya yerli basın kuruluşu 'sağır duymaz uydurur' niteliğinde bazı şeyler uydurdular" diyerek medya ve ekonomistleri eleştirdi.

'DAHA AZ KIRILGANIZ'
Şimşek, Euromoney tarafından düzenlenen 3. Türkiye Yapısal Sermaye Piyasaları Zirvesi'nde, kamu finansman dengelerini çok önemli ölçüde iyileştirdiklerini dile getirerek şunları söyledi: "Yeni revize milli gelir rakamlarıyla ilgili diğer bakan arkadaşlarımızla dün (önceki gün) bir sunum yaptık. O sunumun yeni milli gelire dayandığını bilmeyen bir sürü analist veya uluslararası veya yerli basın kuruluşu 'sağır duymaz uydurur' niteliğinde bazı şeyler uydurdu. Kamu sektörü faiz fazla dengesini sunarken onlar sanki geçen yıl açıkladığımız rakam meğer çok daha küçükmüş gibi bazı yazılar yazdı. Bunu düzeltmek istiyorum."

ETKİ AZ AMA...
Credit Suisse Varlık Yönetimi Başkan Yardımcısı Robert Parker da, Türkiye'nin ABD'deki olası durgunluktan birçok ülkeye göre daha az etkileneceğini belirterek, "Ancak tüketicinin güveni düşerse, iç tüketim etkilenirse Türkiye kırılgan olabilir" dedi. Parker, FED'in iki ay içinde faiz düşüreceğini, elirterek, dünyada gayrimenkul sektörünün olumsuz etkileneceği, bunun Türkiye'nin de olumsuz etki etmesinin beklenebileceğini dile getirdi.