kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Tayfun Bayazıt Michael Flewitt Aykut Özüner

'Dövizde dalga böyle sürerse otoda zam kaçınılmaz olacak'

Özhan TEZEL/EKONOMİ
Ford Otosan Genel Müdür Yardımcısı Özüner, Euro-dolar paritesindeki dalgalanmanın devam etmesi halinde otomobilde fiyatlara zam yapılabileceğinin sinyalini verdi..
Döviz kurlarının yüzde 20'ye yakın değerlendiği 2006 Mayıs'ından sonra otomotiv pazarının zamlardan dolayı daraldığını dün gibi hatırlayan otomotivciler son haftalardaki oynaklıktan dolayı yine temkinli. Euro-dolar paritesindeki rekorla 1.75 YTL seviyesinden 1.94 YTL seviyesine yükselen Euro kurundaki oynaklık sebebiyle otomotivde zammın kaçınılmaz olduğunu belirten Ford Otosan Satış ve Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Aykut Özüner, "Kâr marjlarının yüzde 2- 3 olduğu rekabet ortamında, bu kur seviyesiyle ancak 2-3 ay zam yapmadan devam edebiliriz. Kurun daha da yükselmesi durumunda ise kademeli olarak tüm firmalar fiyatlarına zam yapmak zorunda kalacaklar. Yerli üretim yapılan modeller de zamdan etkilenir. Euro'nun bir daha bu yıl içinde 1.70'ler seviyesine gerilemesini beklemiyoruz. Pazar tahminleri de zam olursa revize olacaktır, büyüme duraklayabilir" dedi.

KREDİ BAYİDE ALINACAK
Müşterilerine perakende finans hizmeti sunmak isteyen Ford Otosan'ın yeni markası 'FordFinans'ın basın tanıtımında konuşan Özüner, finansal ortaklığını Yapı Kredi'nin üstlendiği FordFinans sistemi ile taşıt kredisi başvurularının Ford Otosan bayilerinde yapılabileceğini belirtti. 2008'de 40 bin aracı bayiide kredilendirme hedefinde olduklarını belirten Özüner, ocak-şubat aylarında deneme uygulamalarının başladığı FordFinans hizmetinden bin 345 kişinin yararlandığını bunun da perakende satışlarının yüzde 25'ine karşılık geldiğini vurguladı.

'FordFinans' ile 40 bin oto satılacak

Toplantıya Yapı Kredi Bankası CEO'su Tayfun Bayazıt ile Ford Otosan CEO'su Michael Flewitt de katıldı. FordFinans ile Mondeo almak isteyenlere 18 bin YTL, 18 ay % 0 faizle sunuluyor.