kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 14 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Başaran Ulusoy (ortada) ve beraberindekileri kabul eden Unakıtan (sağda) turizmde vergi gelirinin artmasını umduğunu söyledi.

"Turizmci kendine güvensin 'her şey dahil'e yavaş yavaş son versin"

Türk otellerindeki kaliteli servisin bazı Avrupa ülkelerinde olmadığını belirten Maliye Bakanı Unakıtan, her şey dahili bırakma önerisi yaptı..
İLİŞKİLİ HABERLER
"Turizmci kendine güvensin 'her şey dahil'e yavaş yavaş son versin"
Maliye Bakanı Kemal Unakıtan, turizmcileri, herşey dahil sistemine son vermeye çağırdı. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TURSAB) Başkanı Başaran Ulusoy ve yönetim kurulu üyeleri, sektördeki KDV oranının yüzde 8'e indirilmesi nedeniyle Maliye Bakanı Unakıtan'a teşekkür ziyaretinde bulundu. Unakıtan, görüşmenin ardından yaptığı açıklamada, yıl başından itibaren turizm sektöründe KDV oranının yüzde 18'den yüzde 8'e indirildiğine dikkat çekerek, bunun Türk turizmine büyük katkısı olacağını söyledi. Akdeniz Havzası'ndaki ülkelerin, turizm sektöründe düşük KDV uyguladıklarını, ülkemizde ise sektörden yüksek KDV alınmasının haksız rekabet yarattığın belirten Unakıtan, düzenlemenin ardından sektörün eşit şartlara kavuştuğunu ifade etti. Bu yılki turizm artışının dünya turizmindeki artışın çok çok üzerinde olduğunu kaydeden Unakıtan, turizmcilere "Her sektörü olduğu gibi sizi de dikkatle izliyoruz, burada vergi düştü ama umuyorum toplam vergi gelirleri artacak'' dedi.

DEĞERİN FARKINDA DEĞİLİZ
Türkiye'deki turistik tesislerin kendi değerlerinin farkında olmadığını da kaydeden Unakıtan, şöyle devam etti: "Bizdeki 5 yıldızlı otellerde verilen servis ve buradaki rahatlık Avrupa'nın birçok yerinde yok. Orada hem ücretler bizden pahalı hem de bu kadar servis yok. Turizmciler, 'her şey dahil' sistemine son versinler. (Turist gelmez...) gelir gelir. Turizm gelişiyor altyapı yatırımları da artıyor. Biz turizmin, turizmcinin yanındayız. Müteşebbislerimiz, turizmcilerimiz kendilerine güvensinler. Her şey dahile yavaş yavaş son versinler.''

VERGİ AZALMAYACAK SÖZÜ
TURSAB Başkanı Başaran Ulusoy da Unakıtan'a turizm sektörüne katkılarından dolayı teşekkür ettiklerini vurgularken, "Sayın Bakana, KDV'nin yüzde 8'e çekilmesiyle vergi gelirlerinde azalma olmayacağı sözünü de verdik'' açıklamasında bulundu. Ulusoy, uçak siparişleri verebilmek için Maliye Bakanı'ndan bazı vergi uygulamalarında kolaylık da istediklerini sözlerine ekledi.