kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP Youtube 'deki ses kayıtlarını sordu

Yeni Haber
CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Youtube isimli internet sitesinde son günlerde yayınlanan ses kayıtlarını sordu. Özyürek, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "haberleşme özgürlüğünü tehdit eden bu tip kayıt alma ve yayınlama girişimleri hakkında savcıları göreve davet etmeyi düşünüyor musunuz?" sorusunu yöneltti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Mustafa Özyürek, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, Youtube isimli internet sitesinde YÖK eski Başkanı Erdoğan Teziç, Tuğgeneral Münir Erten ve Cumhuriyet Savcısı Salim Demirci ile son olarak Tümamiral Kadir Sağdıç'a ait olduğu iddia edilen ses kayıtlarının yayınlandığını kaydetti. Özyürek, önergesinde şu soruları yöneltti:

"Bu ses kayıtları kimler tarafından yapılmış ve yayınlanmak üzere youtube internet sitesine ulaştırılmıştır. Mahkeme kararı olmadan kişilerin özel konuşmalarını kayda almak ve yayınlamak kanunlarımıza göre suç oluşturmakta mıdır? Bu yayınlarını izleme ve kayda alma konusunda uzman olan kuruluşlarımızda yuvalanan bazı tarikatların AKP'ye karşı olduğunu düşündükleri kişileri yıpratma gayreti içinde olduğunu düşünüyor musunuz? Haberleşme özgürlüğünü tehdit eden bu tip kayıt alma ve yayınlama girişimleri hakkında savcıları göreve davet etmeyi düşünüyor musunuz?"

(ANKA)