kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

DTP'den Gül'e: Turgut Özal gibi ol

Hazal ATEŞ ANKARA
TBMM Başkanı Toptan'la görüşmeden sonra dün de Çankaya'ya çıkan DTP, Cumhurbaşkanı Gül'den, Kürt sorununun çözümü konusunda "inisiyatif" almasını istedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
DTP'den Gül'e: Turgut Özal gibi ol
DTP, TBMM Başkanı Köksal Toptan'la görüşmeden sonra dün de Çankaya Köşkü'ne çıktı. DTP'liler, 45 dakika görüştükleri Cumhurbaşkanı Gül'den Kürt sorununun siyasi zeminde çözümü konusunda inisiyatif almasını isterken, "8. Cumhurbaşkanı Turgut Özal gibi herkesi kucaklayan bir tutum sergilemenizi istiyoruz" dediler. Çankaya Köşkü'nde dün saat 16.00'da başlayan görüşmede DTP'den Grup Başkanı Ahmet Türk, Grup Başkan Vekilleri Selahattin Demirtaş ve Fatma Kurtulan katıldı. Görüşmeden sonra açıklama yapan Türk, Gül'e, demokratik, halkı kucaklayıcı bir sürecin yaratılması için neler yapabileceklerini anlattıklarını söyledi.

"DİYALOĞA İHTİYAÇ VAR"
Türk, "Halkın diyaloğa ihtiyacı var. Çatışmanın olmadığı bir süreç için neler yapabileceğimizi anlatmaya çalıştık. İsteğimiz demokratik, sivil çözümlerin öne çıkması" dedi. Türk, güncel siyasi gelişmeler, Kürt sorunu ve dokunulmazlık konuları gibi gündemdeki maddelere ilişkin değerlendirmelerde bulunduklarını söyledi. Türk, Cumhurbaşkanı Gül'e Kuzey Irak'a yönelik kara harekâtının sona ermesine olumlu baktıklarını, operasyonların çözüm olmadığını, halkı kucaklayıcı bir politika ortaya konulması gerektiğini söyledi. DTP Grup Başkan Vekili Selahattin Demirtaş da, Gül'ün kendilerini çok sıcak karşıladığını belirterek, "Herkesin Cumhurbaşkanı gibi bizi ağırladı, ayırımcı bir tavır görmedik" dedi. Başbakan Tayyip Erdoğan, DTP'lilerden kendisine herhangi bir randevu talebinin gelmediğini bildirdi. DTP ise, Çankaya Köşkü ve TBMM Başkanlığı'nın yanı sıra Başbakanlığa da 28 Şubat'ta faks mesajıyla başvuru yaptıklarını açıkladı.