kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
CLINTON’I İKİNCİ ZİYARETİ Hillary Clinton’ı 28 Şubat’ta Washington’da ziyaret eden Sadettin Saran, DP’li senatöre geçen ay da misafir olmuştu.

Saran'dan Clinton'a 2300 dolarlık bağış

Mehmet ÇALIŞKAN / MAGAZİN
Sadettin Saran, Clinton'ın kampanyasına "izin verilen limitte" bağış yaptığını söyledi. ABD yasalarına göre başkan adayının kampanyasına yapılacak bireysel bağışın limiti, 2300 dolar..
Hülya Avşar'ın halasının kızı Ankara'da Irak Cumhurbaşkanı'nı karşılarken, sevgilisi ABD başkan adaylarıyla bir araya geliyor. Saran Holding Yönetim Kurulu Başkanı Sadettin Saran, ABD'de kasımda yapılacak başkanlık seçimi için Demokratik Parti'den başkan adayı olmak için yarışan New York Senatörü Hillary Clinton'la 28 Şubat'ta Washington'da görüşmüştü. Bu görüşmede Saran'ın, Clinton'ın kampanyasına para yardımı yaptığı öğrenildi. Saran yaptığı bağışı açıklamazken, "Kanunen izin verilen limitte..." demekle yetindi. ABD yasalarına göre bir başkan adayının kampanyasına yapılacak bağışın limiti, iki bin 300 dolar.

LOBİ AMACIYLA GİDİYORUM
Saran, ABD başkan adaylarıyla görüşmesinin Türkiye adına lobi amacı taşıdığını söyledi. Saran, "Türk-Amerikan ilişkilerinin olumlu bir havada seyretmesinin herkesin lehine bir durum olduğunu söylüyorum" dedi. Saran, Demokrat Parti'nin diğer adayı Barack Obama ve Cumhuriyetçi Parti'nin adayı John McCain ile de görüşecek. Saran McCain ile 28 Mart'ta, Obama ile de nisan sonunda bir araya gelecek.