kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 12 Mart 2008, Çarşamba
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
‘Giderayak’ şov Hayrettin Karaca Muazzez İlmiye Çığ Tarık Minkari Aydın Boysan

'Giderayak' şov

Bülent İPEK MAGAZİN
Yaşları sekseni aşan dört duayen aydın; Hayrettin Karaca, Muazzez İlmiye Çığ, Aydın Boysan ve Tarık Minkari TV için hazırladıkları sohbet programına 'Giderayak' adını verdi..
Yaşları sekseni aşmış dört aydın, Türkiye'nin güncel sorunlarını ve geleceğini konuştukları bir TV programına başladı. Programın isminin "Giderayak" konması, tartışma yarattı. Programın fikir babaları, 87 yaşındaki Hayrettin Karaca ve 93 yaşındaki Sümerolog Muazzez İlmiye Çığ. İsim babası ise, "Hınzırlık olsun diye ortaya attım" diyen 86 yaşındaki Aydın Boysan. Türkiye'nin geleceğinin konuşulduğu programın en genç üyesi ise 83 yaşındaki tıp profesörü ve ünlü seyyah Tarık Minkari. Minkari, "Beni programın yaş ortalamasını düşürmek için aralarına aldılar" diyor. Başkent Üniversitesi bünyesindeki Kanal B'de cumartesi akşamları saat 22'de ekrana gelen "Giderayak"ın iki üyesinin, programla ilgili görüşleri şöyle:

'GİDERAYAK BİR FAYDAMIZ DOKUNSUN'

MUAZZEZ İLMİYE ÇIĞ (93) / Sümerolog
'Daha söyleyeceğim var' "PROGRAMIN ismi yaşımızla ilgili; giderayak faydamız olursa ne mutlu bize. Bizim daha söyleyecek çok şeyimiz var. Avrupa'nın 400 yılda yaptığını kısa sürede yaptık. Türk devrimleri daha tamamlanmadı."

PROF. TARIK MİNKARİ (83) / Cerrah, seyyah, yazar 'En gençleri benim' "SEKSENİNİ aşanlar dünyadan gitmesin de ne yapsın. 'Henüz Vakit Varken' adı da düşünülmüştü ama bunda karar kıldık. Beni bu gruba 'Yaş ortalamasını düşürmek' için aldılar. İçlerinde en genci benim."