kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Talabani Anıtkabir'de

ANKA
Yeni Haber
İLİŞKİLİ HABERLER
Talabani Anıtkabir'de
TSK'nın sınır ötesi kara harekatının sona ermesinden 8 gün sonra bir çalışma ziyareti için Ankara'ya gelen Irak Cumhurbaşkanı Celal Talabani, temaslarına başladı. Irak'ın yeni bayrağı, yurtdışında ilk kez göndere çekilmiş oldu.

Talabani, temasları çerçevesinde Anıtkabir'i ziyaret etti. Anıtkabir özel defterini imzalayan Talabani'nin baston yardımıyla yürüyebildiği ve özellikle merdiven çıkarken zorlandığı görüldü.

Talabani, Anıtkabir Özel Defteri'ne şunları yazdı:

"Benim başkanlığımdaki Irak heyeti için, Türkiye Cumhuriyeti'nin ve Türkiye'deki yeni hayatın kurucusu büyük lider Mustafa Kemal Paşa'yı ziyaret etmek bir onurdur. Irak'ta biz, O'nun Kurtuluş Savaşı'nda yabancı müdahalesi konusunda gösterdiği liderliğinden ve Osmanlı İmparatorluğu'nun bir parçası olsa da yeni Irak'ı tanımasından dolayı büyük saygı duyuyoruz."

Talabani, daha sonra Çankaya Köşkünde Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile bir araya geldi. Abdullah Gül, konuğuyla Çankaya Köşkü'nde basın mensuplarına görüntü verdikten sonra görüşmeye geçildi. Görüşmenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek, daha sonra Cumhurbaşkanı Gül, Talabani onuruna akşam yemeği verecek.