kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Anayasa Mahkemesi başvuruyu kabul etti

ANKARA
CHP ile DSP'nin üniversitede türbanı serbest bırakan anayasa değişikliğinin iptali için açtığı davada "başvuru eksikliği" bulamayan Yüksek Mahkeme, dosyayı raportöre gönderdi..
Anayasa Mahkemesi, CHP ve DSP'nin, türbanı üniversitelerde serbest bırakmaya yönelik anayasa değişikliğinin iptali için açtığı davada herhangi bir "başvuru eksikliği" bulmadı ve davayı kabul etti.

EKSİKLİK YOK
Yüksek Mahkeme dün, DSP ve CHP'nin, anayasanın 10 ve 42'nci maddelerinde değişiklik yapan ve anayasa değişikliğinin iptali veya yok hükmünde sayılmasına yönelik başvuruda ilk incelemeyi yaptı. Dünkü incelemede sadece, başvurunun süresi içinde yapılıp yapılmadığı, anayasada öngörüldüğü şekilde en az 110 milletvekilinin imzasını taşıyıp taşımadığına bakıldı. Başvuruda bu yönlerden bir eksiklik görmeyen Yüksek Mahkeme, davayı kabul etti ve dosya, yeniden raportöre gönderildi. Mahkeme, raportörün raporunu hazırlamasının ardından daha sonra belirlenecek bir günde anayasa değişikliğinin "iptali veya yok hükmünde kabul edilmesi ve yürürlüğünün durdurulması'' istemini karara bağlayacak.