kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Nimet Çubukçu

"AB'nin derdi cinsiyet eşitliği"

Fikret AYDEMİR BRÜKSEL
Çubukçu, AB parlamenterlerinin türban ya da 301'i değil, Meclis'te neden bir cinsiyet eşitliği komisyonu kurulmadığını sorduklarını söyledi..
Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Nimet Çubukçu, Brüksel'de kendisine sadece Meclis'te neden bir cinsiyet eşitliği komisyonu kurulmadığının sorulduğunu söyledi. Avrupa Parlamentosu (AP) Türkiye Raportörü Ria Oomen-Ruijten ile Türkiye Kadın Hakları Raportörü Hollandalı milletvekili Emine Bozkurt ve Avrupa Birliği (AB) Komisyonu Sosyal İşler ve Eşit Haklardan Sorumlu üyesi Vladimir Spidla'yla ikili görüşmeler yapan Çubukçu, görüşmeleriyle ilgili şu yorumu yaptı: "TCK, anayasanın şu kanunu bu kanunu denirken, bugün Brüksel'de AB tarafından bana gelen tek soru, TBMM'de Cinsiyet Eşitliği Komisyonu neden kurulmadı, oldu. Bunun dışında kadın hakları konusunda hiçbir sorun gündeme gelmedi."

TÜRBAN SORUSU
Brüksel'de gazetecilerin kendisine "Başka konular dururken başörtüsünün sırası mıydı?" sorusunu yöneltmesini yadırgadığını belirten Çubukçu, bunu söyleyenlerin temel hak ve örgürlüklere bakışta çifte standart uyguladıklarını söyledi. Çubukçu, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü küçük şehirlerdeki etkinlikler ile kutlayacaklarını, bunun için de Uşak'ın seçildiğini söyledi.