kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Belediyeler Yasası'nın görüşmelerinde Başbakan Erdoğan, adeta yoklama yaptı ve bazen Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e de salondaki vekilleri saydırdı.

Vekiller sadece gazilik haklarından vazgeçmedi

Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı, Plan Bütçe Komisyonu'ndan geçti. Milletvekilleri de gaziler gibi ücretsiz tedavi hakkına sahip..
Sosyal Güvenlik Yasa Tasarısı, Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda geniş toplum kesimlerinin haklarına yönelik kısıtlamalar artırılarak kabul edildi. Milletvekilleri, sadece terörle mücadelede yaralanan gazi güvenlik mensuplarına tanınan ücretsiz tedavi hakkından vazgeçmediler. İşsiz kalan vatandaşların sağlık hizmetlerinden 1 ay yararlanmasına ilişkin önergeyi reddeden ve hakkı 10 günle sınırlayan, işsiz kalanların primlerinin 6 ay devlet tarafından karşılanmasını tasarıdan çıkaran milletvekilleri, sadece gazilere tanınan sağlık katkı payı ayrıcalığına dokunmadılar. Tasarıya göre Türkiye'de herkes Genel Sağlık Sigortası kapsamında olacak ve sağlık hizmetlerinden yüzde 1 ile 20 arasında değişen oranlarda katkı payı ödeyerek yararlanacak. Ancak, sadece milletvekilleri gazilere tanınan ayrıcalıktan yararlanarak tek kuruş ödemeden sağlık hizmeti alacaklar. SABAH'ın gündeme getirdiği ücretsiz sağlık hizmetinin sadece gazilere tanınması konusunda verilen önerge de reddedildi. Ayrıcalığının kendisine rağmen tasarıya girdiğini ve "düzeltileceğini" açıklayan Alt Komisyon Başkanı AKP'li Zekai Özcan toplantıya katılmadı, önergeyi DSP'li Harun Öztürk verdi.

YENİ İLÇELER MECLİS'TEN GEÇTİ
Tasarıya son anda yabancı ülkelerde "Türk kültürüne hizmet eden" Türk ve yabancı uyruklu öğretmenlerin sosyal güvenlik sistemine dahil edilmesi maddesi de eklendi. Fethulah Gülen cemaatine bağlı okullarda görev yapan öğretmenlerin yararlanacağı ileri sürülen düzenlemeyle ilgili bilgi istenen bürokratlar "gizli oturum yapılırsa açıklarız" dediler. Ancak öneri kabul görmedi. Öte yandan nüfusu 2 binin altına düşen 862 belde belediyesi ile 283 ilk kademe belediyesinin tüzel kişiliğinin kaldırılması ve 43 yeni ilçe kurulmasını öngören yasa tasarısı dün Meclis Genel Kurulu'nda kabul edildi.