kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 7 Mart 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Devlet affetme yetkisine sahip değildir

Yeni Haber
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kara harekatının ardından gündeme gelen af söylentilerine Uşak'tan kesin cevap verdi. Erdoğan, devletin katili affetme yetkisine sahip olamadığını vurgulayarak, "Af yok. Suç işleyen cezasını çeker." dedi.

Bir dizi etkinlikte bulunmak üzere Uşak'a gelen Başbakan Erdoğan, Cuma namazını Ulucami'de kıldı Ardından Başbakanlık otobüsünün üzerinden vatandaşa kısa bir konuşma yapan Erdoğan, ekonomide iyileşmeyi rakamlarla anlattı. İktidara geldiklerinde IMF"ye olan borcun 23.5 milyar dolardan 6.9 milyar dolara indiğini kaydetti. 290 bin konut yaptıklarını bildiren Başbakan, bunların kaymak tabası için yapılmadığını, orta ve dar gelirliler için inşa edildiğini dile getirdi.

Sosyal yardımların eleştirilmesine tepki gösteren Erdoğan, "Bakıyorum televizyonlara nerden vuracağız diye bağırıyorlar. Halka sadaka dağıtılıyor hale getiriyor diyorlar. Bunlar yapamadıklarını gelip nasıl gölgeleriz diyorlar. Fakir fukara AK Partiyle mi oldu. Bunlar zaten vardı, ayıptır. Anayasa TC demokratik, laik, sosyal bir hukuk devleti diyor." diye konuştu. Erdoğan her yıl masaların üzerine ücretsiz kitap konulmasının 'sadaka' diye yorumlanmasına karşı çıktı.

Erdoğan'ın konuşması esnasında kendisini dinleyen kalabalıktan bir kişinin 'Af yok mu?' demesi üzerine Erdoğan şunları söyledi: "Af yok. Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değildir. Katili affetme yetkisi aslında maktulün varislerine aittir Öyle olması lazım. Hukukçu burada. Yanlışlık, haksızlık olur, zulüm olur. Böyle bir yetkimiz yok. Böyle bir kanun çıkardığınızda en büyük zulmü yapmış olursunuz. Katilse cezasını çekecek. Allah'ın yarattığı bir kula biz öyle bir zulüm yapamayız. Biz yaradılanı yaradandan ötürü sevmeyi biliriz."