kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Üniversitelerde türban günlüğü

SABAH
İLİŞKİLİ HABERLER
Üniversitelerde türban günlüğü
Türbanı üniversitelerde serbest bırakmayı hedefleyen anayasa değişikliği yapılmadan önce sert bir bildiri yayımlayan Üniversitelerarası Kurul, bugün olağanüstü toplanıyor. EGE Üniversitesi, Sivas Cumhuriyet Üniversitesi, İstanbul Üniversitesi ve Mersin Üniversitesi rektörlerinden yapılan açıklamalarda kılık kıyafet ile ilgili yürürlükte olan uygulamanın aynen sürdürülmesine karar verildiği bildirildi. ULUDAĞ Üniversitesi Rektörü Prof. Mustafa Yurtkuran, "Kanuni düzenleme olmadan, eski uygulamadan vazgeçmelerinin suç işlemek anlamına geleceğini" öne sürdü ve "Suç işlemişsek cezamızı seve seve çekeriz" dedi. Eğitim-Bir-Sen Bursa Şubesi, Uludağ Üniversitesi'nde başörtülü öğrencilerin alınmadığına ilişkin tutanak tutturdu. Erzurum'daki bazı sivil toplum örgütleri yasağını protesto etti. Eskişehir'de, Anadolu ve Osmangazi üniversitelerinde 100 kadar öğrenci türban karşıtı eylem yaptı.

Bilgi'de "AKP"yi istemiyoruz' gösterisi "
Bilgi Üniversitesi'nde 300 öğrenci türban karşıtı gösteri düzenledi. Ellerinde "AKP'nin türbanı Amerikan bayrağı" yazılı afiş taşıyan grup adına yapılan açıklamada, "AKP hükümetinin emperyalist politikalar doğrultusunda ülkeyi gericileştirme saldırısı kabul edilemez. Gericiliğin ve piyasacılığın kol kola hareket ettiği ülkemizde türban dar bir özgürlük tartışmasının içine sıkıştırılamaz" denildi.

Gerginlik yaşandı
İstanbul Aydın Üniversitesi'nin Beşyol'daki Halit Aydın Kampusu'na dün sabah türbanlı öğrencilerin girişine izin verildi. Ancak, öğrenciler derslere alınmadı. Bu sırada yaklaşık yüz kişilik bir grup, türbanlı öğrencilerin alınmasını protesto etti. Bu sırada türbanlı öğrencilere destek veren 5 kişi de kampus dışında "Başörtüsüne özgürlük" diye slogan atınca gerilim yaşandı.

Önce serbest sonra yasak
YÖK Başkanı'nın gönderdiği türbanlıların üniversiteye alınması ile ilgili yazı üzerine pazartesi ve salı günü türbanlı öğrencilerin derslere girmesine izin veren Diyarbakır Dicle Üniversitesi, önceki gün toplanan senatonun kararıyla eski uygulamaya döndü. Türbanlı öğrenciler içeri alınmadı.

Malatya'da kameralı fişleme
Malatya'daki İnönü Üniversitesi'nde dün bir grup türbanlı öğrenci üniversiteye girmek istedi, ancak içeri alınmadı. Bu arada bir güvenlik görevlisi kamerayla öğrencileri görüntüledi.
Haberin fotoğrafları