kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, YASED'in Genel Kurulu'na katıldı.

Hakkâri ve Şırnak gibi illere verilen teşvik yüzde 100 olsun

Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, teşvik sistemi ile ilgili yeni bir çalışma bulunduğunu söyleyerek, "Hakkâri ve Şırnak gibi yerlere % 100 teşvik vermek lazım" dedi..
İLİŞKİLİ HABERLER
Hakkâri ve Şırnak gibi illere verilen teşvik yüzde 100 olsun
Devlet Bakanı Mehmet Şimşek, teşvik sisteminin daha rasyonel bir hale getirilmesi için çalıştıklarını, bölgesel teşviklerde Hakkâri ve Şırnak gibi bazı illerin yüzde 100 teşvik kapsamına alınması gerektiğini belirtti. "Bölgesel teşvik gerekiyor. Belki de Hakkâri ve Şırnak gibi yerlere yüzde 100 teşvik vermek lazım. Zaten fazla da yükü yok. Bölgesel kalkınmışlık farklarının nispi olarak yüksek olduğu bir çok ilimiz var" dedi. Şimşek, istihdam paketinin de Bakanlar Kurulu'nda tartışmaya açılacağını belirtti ve son noktaya gelindiğini söyledi. Şimşek, İstanbul'da yapılan YASED Genel Kurulu'ndaki konuşmasında, "İstihdam reformunu yılın ilk yarısında bitirmeye çalışıyoruz" dedi.

"AB'YE GİRMEMİZ ÖNEMLİ DEĞİL"
İstihdam paketini üçüncü tarafların görüşüne de açacaklarını söyleyen Şimşek, AB ile ilişkiler açısından da hükümetin üzerine düşeni yaptığını ve reformlarda bir yavaşlama olmadığını kaydetti. Bakan Şimşek, AB'nin kendileri için çok önemli bir süreç olduğunu da vurgulayarak, "Önemli olan birinci sınıf demokrasiye, özgürlüklere kurumlarasahip olmak. Biz gerekli koşulları yerine getirirsek ha girmişiz ha girmemişiz bence o ikincil bir konudur" diye konuştu.

KÖRFEZ'DEKİ 6 TRİLYON DOLAR
Şimşek, sanayicilerin değerli Türk Lirası konusundaki şikâyetlerini anladığını, ancak Merkez Bankası'nın bağımsız olması nedeniyle bu konuda hükümetin yapabileceği bir şeyin olmadığını kaydederek, "Bağımsız bir Merkez Bankası sanayici için kura müdahaleden daha avantajlı bir durumdur" dedi. Şimşek, liranın güçlü olmasının nedenlerinden birinin Türkiye'deki düşük tasarruf eğilimi olduğunu kaydetti. Şimşek 2020'ye kadar Körfez Bölgesi'nde birikmesi beklenen toplam 5- 6.5 trilyon dolarlık fonların mutlaka Türkiye'ye de geleceğini ve Türkiye'nin yatırım cazibesini devam ettireceğinin altını çizdi.