kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Andrei Terekhov Adnan Akdemir

Rus Alfa, Türkiye'de görsel medyada varolmak istiyor!

AFM'nin çoğunluk hissesini satın alan Alfa Grubu şirketi A1'in Genel Müdürü Terekhov, grubun Türkiye'de televizyon sektörü ile de ilgilendiğini belirtti..
İLİŞKİLİ HABERLER
Rus Alfa, Türkiye'de görsel medyada varolmak istiyor!
Turkcell ile ortaklığının ardından AFM Uluslarası Film Prodüksiyon'un çoğunluk hissesini alarak Türkiye'de eğlence sektörüne de giren Rus Alfa Grubu'nun televizyon yayımcılığı için de girişimlerde bulunacağı öğrenildi. AFM'nin yüzde 51.92'lik hissesine 28.5 milyon dolar veren Alfa Grubu şirketlerinden A1'in Genel Müdürü Andrei Terekhov, İstanbul'da düzenlenen basın toplantısında yeni oluşum hakkında bilgi verdi. Toplantı sonrası gazetecilerin Alfa Grubu'nun Türkiye'deki planları ile ilgili sorularını da yanıtlayan Terekhov, "Alfa çok büyük bir grup. Pek çok farklı yerde ve sektörde çalışmaları var. Ben A1 ve AFM hakkında bilgi sahibiyim; diğer alanlarda pek bir şey söyleyemem. Fakat grubun Türkiye'de televizyon, medya işi yapmayı düşündüğü ve bununla ilgili çalışmalar olduğu hakkında bilgi sahibi olduğumu söyleyebilirim" dedi.

'ÖZSERMAYEYE EK YAPACAĞIZ'
A1 Group bünyesindeki Velios Ltd'nin yüzde 100'üne sahip olduğu Eurasia Cinemas'ın Ukrayna, Kazakistan ve Azerbaycan'da büyümeyi planladığını vurgulayan Terekhov, "AFM de bunun bir parçası ve markanın diğer piyasalarda da var olma ihtimalini saf dışı bırakmayacağız. Ancak bu ülkelerdeki markaları da dikkate alacağız" diye konuştu. Terekhov, sinema işine 2.5 sene önce Rus sinema zinciri Kronverk'in satın alınması ile dahil olduklarını belirterek, şöyle devam etti: "Türkiye sinema sektöründe hızlı büyüyor. AFM için gelecek 5 yıl içinde önemli fırsatlar görüyoruz. Sermaye eksikliği nedeniyle bu fırsatların kaçırılmasını istemeyiz. Gerekli olursa ve büyük ihtimalle öz sermayeye 10 milyonlarca dolarlık ek yapmayı da düşünüyoruz. Şu anda 244 sinema salonuna sahip olan Eurasia Cinemas, AFM satın almasıyla bölgenin ikinci büyük sinema işletmecisi haline geldi. Hedefimiz ise bölgesel liderlik." Terekhov, borsadaki hisseler için çağrıda bulunup bulunmayacakları konusunda ise "Yasalar açısından zaten bunu yapmak zorundayız. Ayrıca, bu yasal zorunluluk niyetlerimizle de örtüşen bir durumdur" şeklinde konuştu.