kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
Aile şirketi Kiler'in bünyesine yeni katılan CEO Ahmet Kacar, holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler ve Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler ile birlikte bilgilendirme toplantısına katıldı. Ahmet Kacar Nahit Kiler Ümit Kiler

21 m2'lik bakkalda doğdu, 27 yılda 1.1 milyar YTL ciroluk dev olacak

Geçtiğimiz yıl Levent'teki Sapphire'in lansmanını yapan, sonra da Migros'a talip olarak gündeme gelen Kiler Holding, bu yıl 1.1 milyar YTL ciroya ulaşacak, perakende ve inşaatta yurtdışına açılacak..
İLİŞKİLİ HABERLER
21 m2'lik bakkalda doğdu, 27 yılda 1.1 milyar YTL ciroluk dev olacak
Bitlis'te 21 metrekarelik bir bakkal dükkânında başlayan ticaret hayatını, 27 yılda 1.1 milyar YTL cirolu holdinge dönüştüren Kiler Holding, önümüzdeki dönem hedefini "Türkiye ekonomisine yön veren şirketlerden biri olmak" şeklinde belirledi. Kiler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nahit Kiler, ülke yarı savaş halindeyken ekonominin istikrarını korumasının önemli olduğunu belirterek, 2008-2009 döneminde tüm sektörlerde toplam 500 milyon dolarlık yatırım planladıklarını belirtti. Ana iş kolları olan perakendede, organize pazar içinde yüzde 5 olan pazar paylarını 5 yılda yüzde 12'ye çıkarmayı hedeflediklerini anlatan Kiler, "Bunu hem organik hem de inorganik büyüme ile gerçekleştireceğiz. Perakende sektöründe pay sahibi oyunculara bakarsanız artık tek yerli grubun Kiler olduğunu göreceksiniz" diye konuştu.

"SIRA YURTDIŞINA GELDİ"
Son dönemde gıda perakendeciliğinde gerçekleştirdiği hızlı büyümeyle dikkati çeken, 2007 yılında Levent'te inşaatına başladığı Sapphire projesi ve Migros'a teklif vererek popülerliğini artıran Kiler Holding, dün yöneticileriyle ilk kez basının karşısına çıktı. İnşaat, enerji, perakende ve turizm alanlarında son yılların en hızlı büyüyen gruplarından olan Kiler Holding'in artık yurt dışına açılma vaktinin geldiğini söyleyen Nahit Kiler, 2008'de inşaat ve perakende sektörlerinde Rusya ve Ukrayna olmak üzere ülke dışına çıkacaklarını anlattı. Kiler, "Elimizde 5 bin konutlu arsa kapasitesi vara" dedi.

"5 SEKTÖRÜN ÜÇÜNDE VARIZ"
Türkiye ekonomisinde ilk 5 sektör arasında finans, enerji, perakende, inşaat ve otomotivin geldiğini anlatan Kiler, "Bizim faaliyet alanlarımız içinde de enerji, perakende, inşaat ve turizm var" diye konuştu. Kiler, üç şeker fabrikasının özelleştirilmesiyle ilgili ihale aşamasına gelindiğinde katılabileceklerini ekledi. Ümit Kiler, Migros'un satışı sürecinde Koç Holding ile yaşanan polemiğe ilişkin bir soruya da "Koç Holding çok saygı duyduğum bir kurum. Sadece ufak bir yanlışlık vardı. Biz o yanlışlığın düzeltilmesi için açıklama yaptık. Onlar da düzelttiler" karşılığını verdi.
Haberin fotoğrafları