kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 28 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC
BAKANLA İKİ SAAT YEMEK... Çağlayan, (sağdan ikinci) İSO'ya dün saat 13.00'te geldi. İSO Yönetim Kurulu ve Meclis Başkanı ile yemek yedi. Yemeğin ardından da 15.00'te toplantı başladı. Saat 17.00'de ayrılan Çağlayan, İSO'da yaklaşık dört saat geçirdi. Çağlayan'ın yemekte sorunlar için "Hepsinin farkındayım" dediği belirtildi.

'5 yıldır kriz diyorsunuz ayağınıza sıkıyorsunuz'

Sanayi Bakanı Çağlayan'ın İSO'daki konuşmasında kriz polemiği oldu. Bakanın "2001'den beri her yıl kayıp yıl, kriz olacak diyorsunuz" açıklamasına yanıt İSO Meclis Başkanı'ndan geldi: "Krizin ne olduğunu biliriz. Yıllardır krizin lafını etmiyoruz"..
İstanbul Sanayi Odası'nda Sanayi Bakanı Zafer Çağlayan ile İSO Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi arasında kriz ve kayıp yıl tartışması yaşandı. Sanayi Bakanı Çağlayan'ın "2001'den bu yana her yıl kayıp yıl diyorsunuz. Bu kadar krizin konuşulduğu ortamda kendi ayağımıza sıkıyoruz" açıklamasına Kavi'nin yanıtı "Krizin ne olduğunu biliyoruz ve yıllardır kullanmıyoruz. Kriz arayışında değiliz" oldu. Son olarak İSO'nun 2007 Ekonomik Durum ve 2008 beklentileri anketinin olumsuz çıkan sonuçları karşı karşıya gelen Çağlayan ile İSO arasındaki tartışma sert bir üslupla olmasa da dün yapılan İSO Meclis toplantısında tekrarlandı.

KRİZ BU KADAR KONUŞULMAMALI
Kürsüye ilk gelen İSO Başkanı Tanıl Küçük oldu. Küçük, "2001'den 2007'ye olumsuzluklarda maalesef iyileşme olmadı. YTL'deki değerlenme her geçen gün artarak rekabet gücü açısından taşınamaz noktaya ulaştı" diyen Küçük önümüzdeki günlerin neler getireceğini bilemediklerini ifade etti. Küçük'ün eleştirilerine son bir aydır basın yoluyla yanıt veren Sanayi Bakanı Çağlayan, Küçük'ün ardından söz aldı. Çağlayan, "Son 5 yıldaki konuşmalara şöyle bir baktım. Hepsinde 'Bu yıl kayıp yıl olacak, gelecek daha sıkıntılı olacak, kriz kapıda' şeklinde kehanetlerde bulunulmuş. 2001'den bu yana krizle yatıp krizle kalkıyorduk. İSO Başkanı da geçtiğimiz günlerde 'gerekli önlemler alınmazsa 2008 kayıp yıl olacak' dedi. Bu kadar krizin çok konuşulduğu bir ortamda kendi ayağımıza sıkıyoruz" diye konuştu.

'KRİZİN NE OLDUĞUNU BİLİRİZ'
Kendisinin de İSO'nun bir bireyi olduğunu ve her zaman sanayicilerin yanında olacağını söyleyen Çağlayan, İSO'nun hükümeti zaman zaman eleştirmesini haklı bulduğunu ifade etti. Küçük'ün istihdamdaki daralmayla ilgili uyarılarına da yanıt veren Çağlayan, arz ve talep arasında bir çatışma olduğunu, bu nedenle işsizliğe ilişkin bir envanter çalışması yapılması gerektiğini söyledi. Çağlayan'ın kriz yorumunun ardından Küçük tekrar söz almadı. Çağlayan'a yanıt İSO Meclis Başkanı Hüsamettin Kavi'den geldi. Kavi, "Bardağın sadece boş değil, dolu tarafını da görüyoruz. Ama boş tarafın nasıl dolacağına dair görüşlerimizi dile getiriyoruz. Kriz lafını yıllardır kullanmıyoruz. Biz krizin ne olduğunu biliyoruz, kriz arayışı içinde değiliz" dedi. Kavi kürsüdeyken bir not gönderdiği görüldü.