kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Belediye başkanlarının "reklamları" Meclis gündeminde

Yeni Haber
DSP İstanbul Milletvekili Hasan Macit, belediye başkanlarının, kendilerini ön plana çıkaracak şekilde yaptığı "reklamları" TBMM gündemine taşıdı.

DSP'li Macit, konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'a yazılı soru önergesi verdi. Önergesinde, belediyelerin halka hizmetin götürülmesinde, yerel ve toplumsal beklentilerin karşılanmasında önemli araçlar olduğunu ifade eden Macit, buna rağmen, belediye başkanlarının "kendilerini ön plana" çıkaran reklamlar vermesini eleştirdi.

Özellikle son yıllarda kentlerin en kalabalık ve güzel bölgelerinde, duyuru alanlarına, belediye otobüslerinin arka ve yan taraflarında, metro istasyonlarında ve toplu taşıma araçlarının içinde boy boy belediye başkanlarının kendi resimleri ile ilan verdiklerini ifade eden Macit, "Dikkat çeken, yapılan hizmetin halka duyurulmasından öte kendi resimlerinin yüzlerce metre uzaktan görülebilecek şekilde reklam panosunda dizayn edilmesidir" dedi. Macit, konuyla ilgili olarak Başbakan Erdoğan'a şu soruları yöneltti:

"Belediye Başkanları reklamını yapmış oldukları hizmeti yerine getirmek üzere seçilmemişler midir?

Kamu görevlisinin kamu hizmetlerinin görülmesi için halkın vergileriyle tahsil edilen ve kendisine bu görevin yerine getirilmesi için tahsis edilen parayı kendi reklamı için kullanması doğru mudur? Hükümetiniz bu görüntü kirliliğinin ve savurganlığın farkında mıdır?

Hükümetiniz döneminde, 2002-2008 yılları arasında yıllar itibariyle belediye başkanlarının bu amaçla kullandıkları kamu kaynaklarının parasal olarak miktarı ve kamuya maliyeti ne kadardır?

Belediye başkanları kamu görevlisi olduklarına göre kamu kaynaklarını savurganca harcayarak, kendi siyasal beklentilerine uygun olarak reklam amacıyla kullanmaları suç teşkil etmez mi? Bu amaçla soruşturma yapılan ve cezai işlem uygulanan belediye başkanı var mıdır?"

(ANKA)