kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

Bahçeli: Geniş çaplı harekata gerek var

Yeni Haber
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a başlattığı kara harekatının gecikmiş de olsa önemli bir adım olduğunu kaydetti. Bahçeli, "Yapılan açıklamalardan harekatın kapsamı, hedefleri ve süresi bakımından sınırlı olacağı anlaşılmaktadır. PKK'nın bölgeden sökülüp atılması için geniş çaplı harekata gerek olduğu ortadadır" dedi.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yaptığı yazılı açıklamada, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Kuzey Irak'a başlattığı kara harekatının Türk milleti için büyük bir gurur ve sevinç kaynağı olduğunu belirtti. Kara harekatının gecikmiş de olsa önemli bir adım olduğunu kaydeden Bahçeli, bu konuda yapılan açıklamalardan harekatın kapsamı, hedefleri ve süresi bakımından sınırlı olacağının anlaşıldığını ifade etti.

PKK'nın Kuzey Irak'tan gerçek anlamıyla tasfiye edilebilmesinin, yönetici kadrosu başta olmak üzere militan kadrolarının teslim olmalarının sağlanmasına ya da etkisiz hale getirilmelerine, terör eylemlerini sürdürme imkân, kabiliyet ve iradelerinin yok edilmesi ile lojistik altyapı imkânlarının çökertilmesine bağlı olduğunu vurgulayan Bahçeli, "Kuzey Irak'taki Bölgesel Yönetimin terör örgütüne sağladığı himaye ve desteğin de son bulması bu konuda büyük önem taşımaktadır" dedi.

PKK'nın bölgeden tasfiye edilmesi için geniş çaplı bir askeri harekâta, Türk silahlı kuvvetleri unsurlarının Kuzey Irak'ta geçici bir süre için konuşlandırılmasına ve güvenlik bölgesi oluşturulmasına gerek olduğunu belirten Bahçeli şunları kaydetti:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi 17 Ekim 2007 tarihinde esasen bu amaçla hükümete gerekli yetki ve izni vermiştir. Bu gerçekler karşısında, AKP hükümetinin PKK'yı tasfiye etme nihai hedefinin gereklerini bütün unsurları ve icaplarıyla yerine getirmesi ve harekâtın askeri ve siyasi amaçlarının buna uygun olarak belirlenmesi Türk milletinin ortak beklentisidir. Milliyetçi Hareket Partisi bu yönde atılacak adımları bütünüyle destekleyecektir."


CİHAN PAÇACI: TERÖRE AĞIR DARBE İNDİRİLECEK


MHP Genel Sekreteri Cihan Paçacı, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyine yönelik kara operasyonunu, terör örgütüne ağır bir darbe indireceğini söyledi.

MHP'li Paçacı, MHP'nin sürekli sınır ötesi operasyondan yana tavır sergilediğini hatırlattı. Paçacı, şunları söyledi :

"Bugün kara harekatının başlatılması ile Kuzey ıraktaki terör örgütüne ağır darbe vurulacaktır. Bu mücadelenin eksiksiz ve kararlı bir şekilde yürütülmesi gerekir. Hava koşulları artık operasyonu etkilemez. TSK onun tedbirini almıştır. Operasyondan, komşu ülkelerin tedirgin olmaması gerekiyor. Bu operasyon sadece PKK unsurlarına dönük."

(ANKA)