kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

'Vekilim' deyip yumruğu attı

ANKARA
Eski AKP milletvekili Halil Ürün'ün eşi Esma Ürün, eşinin kendisini yumruklayıp, kafasına çanta ile vurduğunu ve "Ben milletvekiliyim, kimse bana bir şey yapamaz" diye bağırdığını anlattı..
İLİŞKİLİ HABERLER
'Vekilim' deyip yumruğu attı
Eşini döven eski AKP Konya milletvekili Halil Ürün'ün yargılanmasına başlandı. Halil Ürün'ün, eşi Esma Ürün'ü "kasten yaraladığı" iddiasıyla 1.5 yıla hapsi isteniyor. Duruşmada Esma Ürün, eşinin kendisine yaptıklarını şöyle anlattı: "Bana yumruk attı. Şikâyet edeceğimi söyleyince 'git kime şikâyet edersen et, Ben milletvekiliyim. Kimse bir şey yapamaz' diye bana bağırdı. Ben de daha sonra karakola gittim." SABAH'ın ortaya çıkardığı, eşini aldatması ve dövmesiyle kamuoyunda büyük tepki çeken eski milletvekili Ürün, hâkim karşısına çıktı. Ankara 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, eski milletvekili suçlamaları kabul etmezken Esma Ürün, eşiyle 40 yıldır evli olduklarını, eşinin siyasetle ilgilendiği için her zaman eve geç geldiğini, kendisinin de bunu hiçbir zaman sorun etmediğini söyledi. Esma Ürün, "Olaydan bir gün önce, eşim şehir dışındayken kocamla ilişkisi olduğundan şüphe ettiğim bir kadın beni arayarak, 'Birbirimizi seviyoruz. Aramızdan çekil' dedi. Beni aldatıyordu" dedi.

'ÇANTAYLA ALNIMA VURDU'
Aynı gün eşini birçok kez telefonla aradığını ancak telefonlarına cevap alamadığını anlatan Esma Ürün, eve geldiğinde telefonlarına bakmadığı için eşine kızdığını söyledi. Esma Ürün, "Neden telefonlarına bakmadığını sorduğumda hakaret etmeye başladı. Bana yumruk attı ve çantasıyla alnımın sol tarafına vurdu. Daha sonra 'Karakola gidiyorum. Şikâyet edeceğim' diyerek evden çıktım" dedi. Esma Ürün bunun üzerine eşinin kendisine, "Ben milletvekiliyim, kime şikâyet edersen et. Kimse bana bir şey yapamaz" diye bağırdığını anlattı. Karakola başvurmasının ardından Adli Tıp Kurumu'ndan, "basit tıbbi müdahaleyle iyileşecek ölçüde" yaralandığına dair rapor aldığını ifade eden Esma Ürün, kocasından şikâyetçi olduğunu belirtti. Yargıç Hayrullah Özdemir de dosyadaki eksiklerin giderilmesi için duruşmayı erteledi.