kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 22 Şubat 2008, Cuma
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

CHP'li Tomanbay'dan AKP'ye "anayasa" tepkisi

Yeni Haber
CHP'de yönetime muhalif isimlerden eski Ankara Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Tomanbay, AKP'nin hazırladığı yeni anayasayı, Türkiye'den önce ABD'de açıklanmasına tepki gösterdi.

Tomanbay, "Bağımsız olduğunu iddia eden hiçbir ülkenin anayasası bir başka ülkenin toprağında tartışılamaz. Ulusal onurumuz bundan daha büyük bir şekilde ayaklar altına alınamaz.

AKP bu girişimiyle Türk halkına ulusal onurumuzu ve çıkarlarımızı ayaklar altına alan gerçek yüzünü göstermiştir" dedi.

Mehmet Tomanbay, yaptığı yazılı açıklamada, AKP'nin hazırlattığı anayasa taslağının, henüz TBMM'ye ve Türk halkının bilgisine sunulmadan, ABD'de Columbia Üniversitesinde düzenlenen bir konferansta tartışılacak olmasına tepki gösterdi.

Toplantının, Fethullah Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen Türk Kültür Merkezi'nin sponsorluğunda yapıldığına dikkat çeken Tomanbay, "1876, 1921, 1924, 1961, 1982 yıllarında anayasalar yapmış ve çeşitli tarihlerde anayasalarında önemli değişiklikler gerçekleştirmiş bu milletin anayasa yapımı konusunda kimseden alacağı ders yoktur" dedi. Tomanbay açıklamasında şunları belirtti:

"AKP'nin bu davranışı ile bir kez daha suçüstü yakalanmıştır. ABD kontrolünde olduğu herkesçe bilinen Fethullah Gülen ve ABD'den akıl alınarak yapılacak bir anayasa ile Türkiye Cumhuriyetine Amerikan bezinden yapılmış bir deli gömleği ve kefen giydirilmek istenmektedir. Bu çalışmayla Büyük Ortadoğu Projesine uygun 'Türkiye Ilımlı İslam Cumhuriyeti' yaratmanın anayasal altyapısı gerçekleştirilmektedir.

Bağımsız olduğunu iddia eden hiçbir ülkenin anayasası bir başka ülkenin toprağında tartışılamaz. Ulusal onurumuz bundan daha büyük bir şekilde ayaklar altına alınamaz. AKP bu girişimiyle Türk halkına ulusal onurumuzu ve çıkarlarımızı ayaklar altına alan gerçek yüzünü göstermiştir."

(ANKA)