kapat
Üye OlÜye Girişi
Bugünkü SABAH Gazetesi
  |  Benim şehrim | 21 Şubat 2008, Perşembe
Son Dakika
ARAYIN
Google
Google Arama
atv
ABC

25 saatte ülke dolaşıp yedi hayat kurtardılar

Erkan DOĞAN - SABAH
Dokuz Eylül Üniversitesi'nden 3 doktor, bağışlanan organları almak için Muğla'ya, ardından Çanakkale'ye gitti. Organlar Bursa'da 2, İzmir'de 7 kişiye hayat verdi..
İzmir'de organ bağışı ekibinde görevli üç doktor, çetin hava şartlarına rağmen iki gün içinde bin 100 kilometre yol katetti. Muğla Devlet Hastanesi'nde önceki gün yaşamını yitiren bir hastanın organları bağışlanınca, Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde görevli Yrd. Doç. Dr. Tarkan Ünek, Op. Dr. Sanem Güler ve Op. Dr. Süleyman Aksoy, saat 17.00'de hastanenin aracıyla yola çıktı. Saat 19.45'te Muğla'ya ulaşan ekip, 00.30'da kalp kapakçıklarını, iki böbreği ve karaciğeri alarak 03.30'da İzmir'e ulaştı. Kalp kapakçıkları Ege Üniversitesi'nin kalp kapakçığı bankasına saklanırken, bir böbrek aynı üniversitede, diğer böbrek ise Özel Kent Hastanesi'nde bir hastaya takıldı. Karaciğer de Dokuz Eylül Üniversitesi'nde 56 yaşındaki Aydınlı Semih Çimen'e nakledildi.

SADECE YARIM SAAT MOLA
Saat 04.00'te bu kez Çanakkale'den bir organ bağışı haberi gelince ilk ekip yeniden yola çıktı. Karlı yollara rağmen saat 08.00'de Çanakkale Devlet Hastanesi'ne ulaşan ekip, iki böbrek ve karaciğeri alarak 13.00'te yeniden yola çıktı. İki böbreği Balıkesir'in Edremit ilçesinde Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi ekibine veren doktorların 18.15'te İzmir'e ulaştırdığı karaciğer 46 yaşındaki Fatma Güzelayak'a nakledildi. İki günde ve 25 saat boyunca toplam bin 100 kilometre yol kat ederek 7 kişiye hayat veren ekip, buzlu yollar ve karın kendilerini çok zorladığını belirtti. Aracın bazen 160 kilometre hıza ulaştığını anlatan ekip üyeleri, organları bir aksaklık yaşamadan getirdikleri için mutlu olduklarını söyledi.
Haberin fotoğrafları